Srijeda, 26. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

zadranima četvrto mjesto

Završilo Prvenstvo Hrvatske u košarci za dječake do 13 godina

Autor: Juraj Vunjak

25.05.2024. 12:27
Završilo Prvenstvo Hrvatske u košarci za dječake do 13 godina

Foto: ŠK Zadar



Škola košarke Zadar je ostala bez medalje na Prvenstvu Hrvatske za dječake (do 13 godina). Nakon poraza u polufinalu od Novog Zagreba mladi su Zadrani izgubili i dvoboj za treće mjesto od Splita koji je slavio rezultatom 70:56. Nakon izjednačenih prvih pet minuta Zadrani su se »odlijepili« uz pomoć dvije trice Šimuna Kolege i solo prodora kapetana Adriana Vukoše te su poveli 15:7.


Njihovo veselje bilo je kratkotrajno, Splićani su ubrzo uzvratili i preko Adriana Vukovića i Stipana Sliškovića izjednačili na 17:17. Druga četvrtina bila je ključna za razvoj ostatka susreta. Splićani su u vrlo kratkom razdoblju iskoristili brojne greške Zadrana i povezali seriju od čak 15 uzastopnih koševa čime su došli do velike prednosti pri 18:36.


Kapetan Zadra Adrian Vukoša hrabro se borio, te je pred kraj prvog poluvremena uspio donekle umanjiti zaostatak svoje momčadi. U početku drugog dijela zasjao je splitski kapetan Ante Zekić, a s druge strane su Jakov Predovan i Ivano Tomić održavali domaće mališane »u igru«.




Unatoč svim naporima, momčad Alena Zdrilića nije mogla ozbiljnije zaprijetiti raspoloženim Splićanima koji su čvrsto čuvali svojih +10 koševa prednosti. U posljednjoj dionici Vukoša i Predovan dali su sve od sebe, konstantno su »grizli«, no zaostatak je bio prevelik, a vremena premalo.


Sudac je uskoro označio kraj susreta, a na semaforu je stajalo konačnih 70:56 u korist Splita koji je ovom pobjedom osvojio treće mjesto na turniru i brončano odličje. Najbolji igrači Zadra bili su »dvostruko-dvostruki« Vukoša (22 koša, 11 skokova) i Predovan (13 koševa i 16 skokova).


Najraspoloženiji Splićanin bio je Stipan Slišković s »dvostruko-dvostrukim« učinkom od 16 koševa i 19 skokova. Prvak Hrvatske je Cedevita Junior koja je u finalu s 90:51 pobijedila Novi Zagreb.