Četvrtak, 4. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Zvučno ime

Veliko pojačanje Zadar Plusa, stigla Katarina Trehub

Autor: Šime Ćurko

01.07.2024. 22:08
Veliko pojačanje Zadar Plusa, stigla Katarina Trehub

Foto: Angela Maksimović/NL



Katarina Trehub (1997., 192 cm) nova je igračica Zadar Plusa, objavili su na Facebook stranici kluba. Ova rođena Vinkovčanka iza sebe ima bogatu karijeru, pa je tako osim u Hrvatskoj, igrala u Češkoj, Italiji i Portugalu.


U prvom dijelu prošle sezone bila je članica riječkog FSV-a (u 11 nastupa u prosjeku je po utakmici zabijala 18.4 poena uz 10.5 skokova te 1.9 asistenciju), iz kojeg je kao najbolja igračica na polusezoni otišla je u prvu talijansku ligu, gdje je bila članica Brescije.


U sezoni 2018./19. kao igračica Pula bila je najkorisnija igračica prvenstva (MVP) i najbolja skakačica najjačeg domaćeg ligaškog ranga. U sezoni 2022./23. igrala je i na parketima EuroCupa u dresu portugalske Benfice. Nastupala je za kadetsku, juniorsku i U-20 reprezentaciju Hrvatske.




Sve su to podatci koji potvrđuju da su Plusice dobile veliko pojačanje u drugoj uzastopnoj sezoni u Premijer ženskoj ligi. Od novih igračica ekipu Šime Kraljevića prethodno su pojačale Katarina Plazibat, potom Amerikanke Tavy Diggs i Ashley Austin, te Makedonka Iva Dojčinova.


Od lanjskih prvotimki potvrđen je ostanak kapetanice Lucije Štrmelj, te Davorke Balić i Jelene Ljubos.