Petak, 21. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

Zazelenio se i Maksimir

U 8. kolu Lige za popunu Prve muške lige nova pobjeda Opus Puntamika

Autor: Juraj Vunjak

20.05.2024. 21:19
U 8. kolu Lige za popunu Prve muške lige nova pobjeda Opus Puntamika

Foto: Mate Komina



Opus Puntamika je u osmom kolu Lige za popunu Prve muške lige u gostima nakon produžetaka porazila zagrebački Maksimir. Puntamičani su još prošli tjedan potvrdili promociju u viši rang hrvatske košarke, dok im nakon ove pobjede preostaje još jedna utakmica gdje će imati priliku ugrabiti »titulu« savršene sezone bez poraza.


Tijek susreta umnogome je podsjećao na prvi dvoboj (13. travnja) između ove dvije momčadi gdje je Puntamika uvjerljivo povela, no Maksimir ju je uspio sustići. Zadrani su u prvoj četvrtini ostvarili +10 prednosti zahvaljujući dvojcu Borna Jurela – Roko Zdrilić.


Činilo se kako će »Zeleni« rutinski doći do još jedne pobjede, no tada su se Zagrepčani probudili i uz pomoć grešaka gostujućih došli do izjednačenja i minimalnog vodstva. U drugom poluvremenu uslijedila je bitka za svaki koš gdje je briljirao Toni Dević Obradović koji je ostvario nekoliko ključnih skokova i poena.




Pri kraju treće četvrtine Zdrilić je ubacio tricu s kojom su Puntamičani osvojili blagu prednost uoči posljednje dionice. Domaćini su u završnici uspjeli izjednačiti, a potom i ostvariti minimalno vodstvo, no uvijek su tu bili Zdrilić i Dević Obradović koji su vraćali rezultat na stranu Puntamičana. U zadnjim sekundama došlo je do prave drame.


Rezultat je glasio 72:72, a Maksimir je imao dva slobodna bacanja za, kako se očekivalo, potvrdu pobjede, no Peter Papić se nije mogao nositi s pritiskom i promašio je oba pokušaja. Jurela je brzo uzeo loptu i uposlio Zdrilića koji je s tricom pokušao (kao u gostima kod Pule) zaključiti susret, no nije bio precizan te se otišlo u produžetke.


U dodatnih pet minuta košarkaši Jakova Vladovića pokazali su pobjednički mentalitet i zavidnu razinu koncentracije. Toni Torbarina uposlio je klupskog i školskog kolegu Zdrilića koji je u posljednjih 25 sekundi ubacio čak sedam koševa (!) i zaključio još jednu pobjedu »Zelene obitelji«.


Najbolji strijelac susreta bio je Zdrilić s 26 koševa, dok su sjajni bili i Jurela (16 koševa, 11 skokova) i Dević Obradović (19 koševa i 14 skokova) koji su ostvarili »dvostruko-dvostruki« učinak, dok je Toni Torbarina upisao osam asistencija. Najbolji igrač Maksimira bio je Peter Papić sa 17 poena i 10 skokova.


Puntamici do kraja sezone preostaje još jedna utakmica u kojoj će ugostiti Pulu 1981, koja još uvijek ima šansu izboriti drugo mjesto i promociju u Prvu ligu, stoga će zasigurno doći pripremljeni i motivirani. Bit će to odličan posljednji izazov za Puntamičane koji će imati priliku potvrditi kvalitetu i savršeni učinak sezone bez poraza.