Subota, 6. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

trener razvojne momčadi

Roko Jurlina napustio Zadar i preuzeo klupu Šibenke

Autor: Šime Ćurko

10.06.2024. 17:25
Roko Jurlina napustio Zadar i preuzeo klupu Šibenke

Foto: Luka Jeličić



Roko Jurlina, dosadašnji trener Jazina Arbanasa, sastava koji i imao status razvojne momčadi Zadra, te juniora KK-a Zadar, novi je trener Šibenke. Tako je završio njegov uspješan dvogodišnji mandat tijekom kojeg je s juniorima lani bio prvak Hrvatske, a ove godine je osvojio drugo mjesto, nakon poraza u finalu od Cedevite Junior. Također, i s Jazinama je imao uspješne nastupe u Prvoj ligi.


Ujedno, Jurlina je i aktualni izbornik reprezentacije do 18 godina, a osim u Zadru i Jazinama trenersko iskustvo stjecao je i u Puntamici. Tijekom igračke karijere Jurlina je prošao sve uzraste Zadra i bio je član mladih nacionalnih selekcija.


Karijeru je morao prekinuti zbog teških ozljeda koljena. Iz KK-a Zadar poručili su da je odlazak u Šibenku za Jurlinu “korak više u karijeri” zaželjevši mu “puno sreće u nastavku karijere”. Kako bilo, nakon lanjskog odlaska niza igrača iz zlatne juniorske generacije, Zadar napuštaju i uspješni (mladi) treneri.




– Čast mi je i zadovoljstvo da sam postao glavni trener kluba s dugogodišnjom košarkaškom tradicijom, kao što je Šibenka. Vjerujem da ćemo u sljedeće tri godine koje bih trebao provesti u Šibeniku, napraviti napredak u svim segmentima kluba.


U razgovorima s Upravom osjetio sam da imamo sličnu košarkašku viziju, nadam se da ćemo suradnjom Uprave, stručnog stožera, igrača i naravno neizostavnih navijača, ostvariti dobre rezultate i sve zacrtane ciljeve. Ne bojim se izazova jer dolazim iz Zadra koji je isto tako košarkaški možda i najzahtjevnija sredina u Hrvatskoj.


Mislim da ću napornim radom, kao i do sada, uspjeti ostvariti ciljeve i napraviti dobar posao, naglasio je Jurlina u izjavi za službenu međumrežnu stranicu Šibenke.


Ante Nakić, predsjednik Šibenke, ističe kako je klub s Baldekina “duže vrijeme pratio rad trenera Jurline”.


– Jako nam se sviđa kako na terenu izgledaju ekipe koje on trenira i vodi te je bio naš prvi izbor. Prošle zime ostvarili smo prve kontakte, međutim suradnja zbog njegovih obveza tada nije bila moguća.


Vjerujemo da je ono što Roko prezentira i predstavlja kao trener točno ono što u ovom trenutku trebamo. Istog trenutka smo se pronašli oko vizije i načina na koji bi Šibenka trebala izgledati u sljedeće tri sezone.


Roko je mlad, ambiciozan i po meni najperspektivniji košarkaški trener u Hrvatskoj koji uz trenersku ima i diplomu pravnog fakulteta, rekao je Nakić.