Nedjelja, 30. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

NOVI TRENER

Luka Bujas umjesto Josipe Zanki na klupi ŽKK-a Zadar

Autor: Šime Ćurko

20.06.2024. 08:14
Luka Bujas umjesto Josipe Zanki na klupi ŽKK-a Zadar

Foto: Zvonko Kucelin/KK Zadar/HKS



Nakon dvije sezone Josipa Zanki više nije trenerica košarkašica Zadra. Na klupi povratnica u Premijer žensku ligu zamijenit će je Luka Bujas. Nakon što je 2015. godine diplomirao na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, Bujas je vodio više klubova.


Prvi izazov bio mu je ABC Zadar, na čega su uslijedili Otok Ugljan, Pet bunara, Križevci, Škrljevo, Jazine Arbanasi, Al Ittihad (Libija), Corsarios de Cartagena (Kolumbija), Iskra Svit (Slovačka), Alkar, a posljednje radno mjesto kao glavnom treneru bilo je u Mostaru, s kojim je izborio ulazak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.


– U svoje i u ime Upravnog odbora Luki Bujasu želimo dobrodošlicu u klub. Ujedno zahvaljujemo trenerici Josipi Zanki na predanom radu i uspjesima u posljednje dvije sezone koje je provela na čelu seniorske ekipe. Zbog obiteljskih razloga Zanki ne može nastaviti s obavljanjem dužnosti u seniorskom sastavu, ali ostaje u Klubu kao trenerica u Školi košarke. U sljedećim danima javnosti će se predstaviti novi trener, te sastav ekipe koja će braniti boje Zadra u Premijer ligi – kaže Valentina Jačan, predsjednica Zadra.