Nedjelja, 30. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

NBA liga

Lakersi na draftu angažirali LeBron Jamesa juniora, otac i sin mogli bi zaigrati zajedno

Autor: Hina

28.06.2024. 12:14
Lakersi na draftu angažirali LeBron Jamesa juniora, otac i sin mogli bi zaigrati zajedno

Foto: LeBron James/Foto REUTERS

Prvi put u povijesti lige moglo bi se dogoditi da se na terenu nađu otac i sin



LOS ANGELES  LeBron James Jr. Bronny, 19-godišnji sin NBA zvijezde LeBrona Jamesa, izabran je kao ukupno 55. izbor od strane Los Angeles Lakersa u drugoj rundi NBA drafta.


Četverostruki MVP NBA lige i četverostruki prvak lige je često  govorio kako mu je san zaigrati sa sinom u NBA, a sada je korak bliže ostvarenju toga. Obojica će sljedeće sezone vjerojatno biti članovi Lakersa i po prvi put u povijesti lige moglo bi se dogoditi da se na terenu nađu otac i sin.


Igrač Sveučilišta Južne Kalifornije, LeBron James Jr., u prosjeku je postizao 4,8 poena, 2,8 skokova i 2,1 asistencija po utakmici prošle sezone.




U srpnju prošle godine Bronny  je kolabirao tijekom treninga nakon srčanog zastoja uzrokovanog urođenom srčanom manom. Tinejdžer je pušten iz bolnice nekoliko dana kasnije, a liječnici su mu dopustili da može igrati u američkoj sveučilišnoj ligi, ali i u NBA ligi.


LeBron James pak do subote mora odlučiti hoće li produžiti posljednju godinu ugovora s Lakersima ili postati slobodan igrač, što ga ne bi spriječilo da ponovno potpiše novi ugovor sa svojim dosadašnjim klubom