Nedjelja, 6. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

IN MEMORIAM

Klubovi se opraštaju od Samira Žuže: Pamtimo njegove izvrsne igračke i trenerske dane, košarkašku ljubav, entuzijazam i dobrotu

Autor: Šime Ćurko

08.07.2024. 16:53
Klubovi se opraštaju od Samira Žuže: Pamtimo njegove izvrsne igračke i trenerske dane, košarkašku ljubav, entuzijazam i dobrotu

Foto: Arhiva ZL

Jučer nas je napustio Samir Žuža (1966.), nekadašnji košarkaš i trener. Koliki je trag Žuža ostavio u zadarskoj košarci (bio je član Zadra 1986./87. kada je klub igrao Kup prvaka) potvrđuju i objave klubova na njihovim Facebook stranicama. Prenosimo neke od njih.


KK Opus Puntamika: Nažalost, napustio nas je veliki igrač i trener, a još veći čovjek. Pamtimo njegove izvrsne igračke i trenerske dane u našem klubu, košarkašku ljubav, entuzijazam te dobrotu koje je svakodnevno prenosio na svoje suigrače, igrače i cijelu radnu zajednicu. Opus Puntamika, u ime Uprave i svih bivših suigrača, igrača, trenera, kolega i rukovodstava, izražava iskrenu sućut cijeloj obitelji.


KK Zadar: Do nas stigla vijest koja nas je sve zatekla i šokirala, u 58. godini života napustio nas je naš dugogodišnji pomoćni trener, Samir Žuža. Izrazito smo pogođeni Samirovim preranim odlaskom te ovim putem obitelji želimo izraziti iskrenu sućut.ŽKK Zadar: Nažalost, napustio nas je veliki trener, a još veći čovjek. Pamtimo njegove trenutke u ŽKK Zadar i košarkašku ljubav, entuzijazam i dobrotu koje je svakodnevno prenosio na svoje igračice i radnu zajednicu. ŽKK Zadar izražava iskrenu sućut cijeloj obitelji. Počivao u miru.




ŽKK Zadar Plus: Nažalost napustio nas je uvijek nasmijan i prepun šala, veliki košarkaški fanatik, ljubitelj, znalac i trener ove igre pod obručem, Samir Žuža. Uz ogromno iskustvo u muškoj košarci, trener Žuža imao je utjecaj i na žensku košarku u našemu gradu, pa je tako dvije sezone vodio klupu gradskog rivala ŽKK Zadar. Počivali u miru treneru!


Muzej zadarske košarke, koji vodi Krešimir Butić, objavio je u komentarima tekst navijača KK Brotnjo iz Čitluka:- Vijest o preranom odlasku rastužila je sve navijače Brotnja u kojemu je ostavio neizbrisiv trag. U klub je došao 1995. i bio je predvodnik povijesnog uspjeha u Kupu Radivoja Koraća. Igrajući za Brotnjo svojim igrama ispisao je najljepše stranice kluba; malo tko se ne prisjeća njegovih poena u posljednjim sekundama najvažnijih susreta i pogodaka s linije 6,25. I u trenutcima bolesti Žuža je dokazao svoju igračku i ljudsku kvalitetu. Dovoljno je prisjetiti se susreta u Kupu Radivoja Koraća protiv Bamberga u Čitluku kada je unatoč poteškoćama s vidom nastupio i Nijemcima “ukrcao” 6 trica. Žuža je dres Brotnja s brojem 6 nosio četiri sezone, a nakon završetka igračke karijere, u sezoni 1999./2000. postao je sportski direktor Čitlučana, a potom i prvi trener. S domaćim igračkim kadrom nije dopustio odlazak košarke u zaborav u ovome kraju. Nakon tri sezone u ligi Herceg-Bosne, u sezoni 2005./06. s Brotnjom osvaja naslov prvaka i vraća klub u najviši rang natjecanja. Bio je vođa i autoritet na terenu, a izvan njega veliki čovjek kojega je Brotnjo obožavalo, posebno navijači i mladi košarkaši kojima je posvećivao posebnu pozornost. Mnogi od njih su zavoljeli košarkašku loptu gledajući tebe na terenu. Dragi naš Žuža, hvala Ti za sve; za osmijeh, toplu riječ, sportske savjete i nezaboravne trenutke koje si nam svojim igrama priredio. Bio si i ostao istinska legenda i zauvijek ćeš biti u srcima svojih Brotnjaka koji će te pamtiti kao velikog igrača i iznimnog čovjeka. Počivaj u miru Božjem, dragi naš Žuža!”


Ispraćaj Samira Žuže bit će u srijedu 10. srpnja u 11 sati na Gradskom groblju u Zadru.