Subota, 6. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Uoči OI u Parizu

Julian Alvarez i Nicolas Otamendi igrat će za Argentinu na OI u Parizu

Autor: Hina

03.07.2024. 15:50
Julian Alvarez i Nicolas Otamendi igrat će za Argentinu na OI u Parizu

Foto: Nicolas Otamendi/Foto REUTERS

Na olimpijskim igrama smiju nastupiti samo nogometaši do 23 godine starosti, ali je dopušteno imati i tri starija igrača



BUENOS AIRES Argentina je imenovala napadača Manchester Cityja Juliana Alvareza i braniča Benfice Nicolasa Otamendija u svoju momčad za Olimpijske igre u Parizu unatoč tome što oba igrača sudjeluju na Copa Americi koja je u tijeku u Sjedinjenim Državama.


Na olimpijskim igrama smiju nastupiti samo nogometaši do 23 godine starosti, ali je dopušteno imati i tri starija igrača.


Argentinsku olimpijsku reprezentaciju vodi Javier Mascherano, dvostruki osvajač zlatne olimpijske medalje, koji je na popis uvrstio 24-godišnjeg Alvareza, 36-godšnjeg Otamendija i 32-godišnjeg vratara Geronima Rullija.




I Alvarez i Otamendi već su odigrali preko 50 utakmica ove sezone za klub i državu.


Kapetan aktualnih svjetskih prvaka “Gauča” Lionel Messi već je ranije odbacio mogućnost igranja na Olimpijskim igrama, a 37-godišnjak je kao razlog naveo “umor”.


Muški nogometni turnir na Olimpijskim igrama počinje 24. srpnja, samo 10 dana nakon finala Copa Americe.


Argentina je u grupi s Marokom, Irakom i Ukrajinom.


Mađarska i Velika Britanija su rekorderi sa po tri olimpijska nogometna zlata, dok su Argentina, Brazil, Urugvaj i SSSR slavili po dva puta.