Utorak, 2. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

Zagrijavanje

Hrvatski košarkaši u Opatiji igraju prvi pripremni susret uoči kvalifikacija za OI

Autor: Katarina Blažević

23.06.2024. 09:41
Hrvatski košarkaši u Opatiji igraju prvi pripremni susret uoči kvalifikacija za OI

Foto: Dario Šarić, Josip Sesar i Nikola Rukavina/Foto M. GRACIN

Hrvatska danas od 18.30 sati na startu međunarodnog turnira, što ga organizira Hrvatski košarkaški savez, ugošćuje Poljsku koju vodi Igor Miličić



OPATIJA  Hrvatski košarkaški reprezentativci predvođeni kapetanom Darijem Šarićem i ovu godinu svoje ljetne pripreme odrađuju u Opatiji, sada već tradicionalnoj bazi, a u hotelu Ambasadar su tijekom konferencije za medije izbornik Josip Sesar i predsjednik Saveza Nikola Rukavina pohvalili uvjete. Reprezentativcima su dvorana i plaža udaljene tek nekoliko minuta hoda od hotela pa su jutra rezervirana za rad, dok su nakon ručka igrači slobodni pa najčešće odlaze odmoriti uz more. A danas će u opatijskoj dvorani »Marino Cvetković« odraditi i prvu pripremnu utakmicu uoči kvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu.


Hrvatska danas od 18.30 sati na startu međunarodnog turnira, što ga organizira Hrvatski košarkaški savez, ugošćuje Poljsku koju vodi Igor Miličić, dok je u srijedu u istom terminu na rasporedu susret s Brazilom izbornika Aleksandra Petrovića. Poljska i Brazil će odigrati međusobnu utakmicu u ponedjeljak od 18.30 sati. Ulaznice za sve susrete mogu se kupiti na dan utakmice na blagajni dvorane od 17 sati, kao i na web stranici Core Event. Poljska i Brazil trebali bi biti dobri protivnici, iako se, naravno, na papiru ipak ne mogu mjeriti s onim što Sesarove igrače čeka u Ateni. Dončićeva Slovenija pa Novi Zeland, a u slučaju prolaska u polufinale Grčka, Dominikanska Republika ili Egipat… Stoga je predsjednik HKS-a u Opatiji već unaprijed ustvrdio da »neće biti tragedija ako se hrvatski igrači ne uspiju kvalificirati na Olimpijske igre«.


Izbornik i igrači su također svjesni težine turnira u Ateni, ali čini se da se oni ipak neće predati unaprijed. Slovenija se uvelike oslanja na Dončića, koji je finalnu seriju NBA lige odigrao s ozljedom koljena te je priznao da je iscrpljen. Zato Slovenci još uvijek čekaju potvrdu da će njihova zvijezda uopće zaigrati protiv Hrvatske, ali ovoga je tjedna generalni menadžer Dallasa Nico Harrison rekao da očekuje da će Dončić pomoći Sloveniji, odnosno da »dokle god može hodati, on će i igrati za svoju reprezentaciju«.




Prvi su korak Poljska i Brazil. Sesar je naglasio da rezultat neće biti primaran, već uigravanje i podjela minutaže…