Utorak, 20. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

lako protiv nijemica

Hrvatice u četvrtfinalu kadetskog prvenstva, Zadranka Lola Stipić odlična

Autor: Alen Plahinek

19.08.2024. 14:30
Hrvatice u četvrtfinalu kadetskog prvenstva, Zadranka Lola Stipić odlična

Foto: FIBA



S dvije pobjede i jednim porazom hrvatska ženska kadetska reprezentacija završila je natjecanje na EuroBasketu. Uvodni poraz od Italije nije uzdrmao izabranice Benjamina Markulaka koje su sjajno reagirale prvo protiv Švedske, a onda sinoć i protiv Njemačke. Vrhunska je među inima bila i članica Zadra Lola Stipić.


Veliku i važnu rolu odigrala je Stipić u pobjedi protiv Šveđanki koja je počela u prvoj petorki, odradila 32 minute na parketu te pritom imala učinak od deset poena, pet skokova i dvije asistencije. Osim nje, jedina s dvoznamenkastim brojem poena bila je Lori Zlatoper koja je upisala 17 koševa.


Jučer protiv Njemica Stipić i Zlatoper samo su nastavile gdje su stale dan prije. Na njihovim leđima »pale« su košarkašice Njemačke s pet razlike. Sve je jako dobro izgledalo nakon prve tri četvrtine protiv Njemica, međutim u zadnjoj je bilo jako »gusto«.




Iako su Njemice u posljednjih 15-ak sekundi imale napad pri rezultatu 58:55 za Hrvatsku, Njemice su izgubile loptu, a onda je Stipić poentirala za dva i zapečatila sudbinu. Hrvatice sada idu u četvrtfinale EuroBasketa.