Subota, 5. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Premijer ženska košarkaška liga

FSV i Šibenik novi test za Plusice

Autor: Šime Ćurko

05.10.2024. 08:41
FSV i Šibenik novi test za Plusice

Foto: Luka Jeličić



Na rasporedu je drugo kolo Premijer ženske lige košarkašica. Nakon što su u sezonu ušle pobjedom na gostovanju kod Medveščaka, i domaćim uspjehom u dvoboju sa Zagrebom u regionalnoj WABA ligi, igračice Zadar Plusa večeras će u 20 sati u Jazinama ugostiti FSV. Riječankama će to biti drugo gostovanje u našem gradu u tjedan dana budući da su u prvom kolu na Višnjiku pobijedile Zadar.


Nakon te utakmice Luka Bujas, trener Zadranki, ocijenio je Riječanke kao kandidatkinje za plasman među prve četiri ekipe, što poziva na oprez u redovima Plusica. Iako je sezona tek počela sastav koji trener Šime Kraljević ima na raspolaganju, dakako ostane li na okupu, daje naslutiti velike mogućnosti.


A dobar test vlastitih mogućnosti ima i Zadar, pred kojim je nedjeljno gostovanje kod Šibenika. U pripremnom razdoblju Zadar je relativno lako svladao ekipu iz Krešimirovog grada, no ekipa koju vodi izbornik Stipe Bralić u međuvremenu se pojačala, a »bijelo-plave« su oslabile odlaskom Valerije Prtenjače.




Pitanje je i koliko će biti spremna Mihaela Dobrić, koja se oporavlja od ozljede. Dobrić je posljednje dvije sezone provela upravo u Šibeniku.


Raspored 2. kola: Zadar Plus – FSC (subota, 20:00), Šibenik – Zadar (nedjelja, 18:00), Studio Zagreb – Ragusa, Medveščak – Trešnjevka 2009, KAŽL – Plamen Požega, Brod na Savi – Pula.