Subota, 31. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

30 C°

velika imena

Evo tko sve dolazi na košarkaški spektakl u čast Draženu Petroviću

Autor: Davor Petrović

30.08.2024. 18:03
Evo tko sve dolazi na košarkaški spektakl u čast Draženu Petroviću

Foto: HKS



Ostalo je još samo tjedan dana do realizacije projekta nazvanog »Memorijalna utakmica u sjećanje na Dražena Petrovića«, što će u Areni Zagreb okupiti kremu hrvatske i europske košarke. Zapravo, i malo više od toga jer su dolazak najavile jake delegacije svih klubova u čijim redovima je igrao nikada prežaljeni kapetan reprezentacije, kao i njegovi najveći rivali s terena.


Posebni gosti bit će svježe umirovljeni Goran Dragić te NBA igrači Luka Dončić, Bojan Bogdanović, Dario Šarić i Ivica Zubac, s time da se još čeka potvrdu dolaska Nikole Jokića.


Povod predstavlja šezdeseta obljetnica Draženovog rođenja, a program pak obuhvaća utakmicu hrvatske reprezentacije i momčadi pune zvijezda pod imenom Team Dražen, kojom će s klupe dirigirati legendarni Željko Obradović i Neven Spahija.


Pljesak




U njihovoj svlačionici bit će Alberto Herreros, Alfonso Reyes, Walter Tavares, Džanan Musa, Mathias Lessort, Tornike Šengelija, Shane Larkin, Andreas Obst, Dyshawn Pierre, Vanja Marinković, Nenad Dimitrijević, Marcelinho Huertas, Jakea Blažič i Boban Marjanović. Za hrvatsku reprezentaciju igrate će Goran Filipović, Martin Junaković, Krešimir Radovčić, Antonio Jordano, Mateo Drežnjak, Filip Krušlin, Mario Hezonja, Dario Drežnjak, Toni Nakić, Krešimir Ljubičić, Roko Prkačin i Danko Branković.


– Tu je devet igrača iz Eurolige. Zahvalio bih Mišku Ražnjatoviću što nam je u zadnji tren omogućio Bobijev dolazak. Mnogi će se sigurno pitati otkud je on u ovoj priči jer zadnjih desetak godina igra NBA ligu. S obzirom na to da je trenutno bez kluba, odlučio je doći i biti dio ove utakmice.


Zatim, stižu nam i svi Draženovi živući treneri. Želimo da svi ti ljudi dobiju zasluženi pljesak od pune Arene Zagreb. Pažljivo smo planirali i o svemu smo razmišljali jer smo htjeli da svi budu prisutni. Želimo da dobiju zasluženu pažnju – objasnio je Aleksandar Petrović.


Iznenađenja


Organizatori su pripremili i nekoliko iznenađenja. Zapravo, sada na raspolaganju imaju jedno manje jer je Aco otkrio da će se u okviru utakmice održati i natjecanje u gađanju trica.


– S te strane nam je Obst iznimno bitan. Po mojoj procjeni, Obst je u ovom trenutku najjači šuter na svijetu. Četvorka koja će sudjelovati u tome dobit će novu ediciju Draženovog zlatnika i srebrnjaka. Bilo je zahtjevno sve okupiti jer Team Dražen je momčad kakva nije dugo viđena na okupu.


Svi su nam izašli u susret i nema kome ne mogu zahvaliti. Iznimno mi je drago što će naša reprezentacija biti u prilično kvalitetnom sastavu. Moram priznati, idemo tragom onoga kako je Dražen igrao košarku.


Pokrili smo sve vezano uz Draženovu karijeru i zato molim sve gledatelje, i one u Areni i one ispred televizora, da idućeg četvrtka od 20 do 22.30 ne napuštaju svoje pozicije jer bi se moglo dogoditi da ako odu po kokice ili sok, propuste nešto iznimno bitno.


Pripremite se za dva i pol sata vrhunskog košarkaškog spektakla – dodao je Petrović, posebno istaknuvši veliku pomoć Vlade Republike Hrvatske i Grada Zagreba.


Posebnu atrakciju predstavljat će stakleni pod, odnosno podloga za igranje koja emitira LED svjetlost za ocrtavanje linija terena i prikazivanje grafika. Takva tehnologija dosad nije nikada viđena u Hrvatskoj. Jednostavno, idući četvrtak donosi košarkašku poslasticu o kojoj će se još dugo pričati.