Subota, 28. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

MARKO POPOVIĆ

Danas rođendan slavi jedan od najomiljenijih zadarskih košarkaša: 'Ambasador zadarske košarke!'

Autor: R.H.

12.06.2024. 18:22
Danas rođendan slavi jedan od najomiljenijih zadarskih košarkaša: 'Ambasador zadarske košarke!'

Foto: Vedran SITNICA



Danas svoj 42. rođendan slavi Marko Popović, jedan od najomiljenijih zadarskih, ali i hrvatskih košarkaša svih vremena. ‘Pop’ je svoju blistavu karijeru počeo u KK Zadru, a potom je svojim fantastičnim partijama uveseljavao navijače Valencie, Cibone, Efes Pilsena, Žalgirisa, UNICS Kazana, Khimkija i Fuenlabrade.


Dva puta je osvojio Eurokup, s Uniksom 2011. te s Himkijem 2015. godine, a za hrvatsku reprezentaciju odigrao je više od 150 utakmica. Sjajnog bek šutera prisjetili su se i na stranici Muzej zadarske košarke, koji su mu posvetili objavu.


– U porazima, neuspjesima uvijek pedro, a u pobjedama samo neko koga se “stvorilo”. Ambasador zadarske košarke. Svojim ponašanjem, šutnjom i dijelom učinio je da i druga šestica bude posebna na zadarskom zvjezdanom svodu. Sportski put čiji se tragovi jasno vide gdje god se lopta podbacivala.. Ne bilo gdje.. Zadar, Zagreb, Kaunas, Valencia, Madrid.. Reprezentacija. Svjetska vrela košarke u kojima su najveći svoje tragove ostavili. Markov ne samo da se vidi nego i danas jasno svijetli kao putokaz mnogima. Još i danas eterom španjolske sportske televizije odzvanjaju riječi njihovog komentatora, “Bog je stvorio čovika a Zadar košarku”.. Marko Popović uistinu ambasador zadarske košarke  Sretan ti rođendan i svako dobro cijeloj zaslužnoj obitelji Popović, stoji u njihovoj objavi.