Petak, 5. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Prva liga

Kontrol biro malonogometni prvak županije

Autor: Juraj Vunjak

28.05.2024. 15:43
Kontrol biro malonogometni prvak županije

Foto: Marin Gospić/Futsal liga



Kontrol Biro Teatro bar je u drugoj, odlučujućoj utakmici finala Prve lige Udruge za mali nogomet Zadarske županije pobijedio Stanove rezultatom 3:0, a budući da je prva utakmica završila 2:2, novi prvaci su slavili s ukupnih 5:2 za što su zaslužili pobjednički pehar. Nakon što je prvo poluvrijeme proteklu u egalu, Kontrol biro je početkom drugog dijela izborio slobodan udarac na lijevoj strani terena. Luka Zdrilić preuzeo je odgovornost za izvođenje udarca, što se pokazalo kao pun pogodak. Zdrilić je plasirao sjajan udarac u donji desni kut i pogodio malu mrežu za 1:0. Josip Anić je u to vrijeme utrčao ispred vratara Stanova Draževića što je bilo sasvim dovoljno da ga omete u reakciji. Sigurno je i sjajan Zdrilićev potez doprinio priznanju kojeg je dobio za najboljeg igrača lige. Kontrolori su samo šest minuta kasnije povećali vodstvo. Luka Viduka se spretnim driblingom riješio čuvara Jakušića i s lijeve aut linije plasirao neobranjiv niski udarac te je, baš poput Zdrilića, zatresao malu mrežu za 2:0. Kontrol biro je nastavio kontrolirati igru te je u 31. minuti ozbiljno zaprijetio Maria Pedišića, koji je s nekoliko metara od gola »iz prve« zapucao, no pogodio je ravno u Draževića.



Stanarci su krenuli na sve ili ništa i izvadili vratara kako bi ubacili dodatnog igrača, no svi njihovi pokušaji završili su u bloku KB-a. U posljednjoj minuti Stanovi su u fazi napada izgubili loptu, a s obzirom na to da na golu nije bilo nikoga, Domagoj Torbarina je iz kontre poslao loptu u sredinu protivničkih vrata za konačnih 3:0 i veliko slavlje Kontrol biroa, koji je ponovio uspjeh iz 2019. godine kada je pri put osvojio titulu prvaka. S 38 golova prvi strijelac lige je Deni Kolega (Varoš). Završetak sezone bio je i prilika za prigodno darivanje pa su Branko Perica, Tihomir Tomčić i Leo Burčul dobili plakete za ikone zadarskog futsala, dok je Marko Šimurina dobio plaketu za unaprijeđenje futsala u Zadarskoj županiji. Iz Prve lige ispali su Brodarica ML Invest, Idassa Nadin i Plovanija, a novi prvoligaši su Vrsi Riba nekretnine, Sv. Ante Zrilić nekretnine i Sukošan.




KONTROL BIRO       3


STANOVI       0


ZADAR – Dvorana Mocire. Suci: Krešimir Zrilić, Mateo Šimunov. Strijelci: 1:0 Zdrilić (22’), 2:0 Viduka (28’), 3:0 Torbarina (40’).


KONTROL BIRO TEATRO BAR: Pinčić, Zanki, Kresović, Zdrilić, Gambiraža, Torbarina, Škoda, Anić, Viduka, Pedišić, Nakić, Šušić, Mrkić, Genda. Voditelj: Dino Kevrić.


STANOVI: Sentić, Dražević, Bugarija, Maruna, Popov, Šarić, Perica, Banović, Pedić, Mikulić, Sladić, Žuža, Jakušić. Voditelj: Tomislav Zelić.