Petak, 21. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

Taekwondo

Kolekcija zadarskih medalja iz Zagreba

Autor: Alen Plahinek

21.05.2024. 09:46
Kolekcija zadarskih medalja iz Zagreba

Foto: TK Donat



U Zagrebu je održan 24. Susedgrad Sokol, taekwondo turnir koji je okupio 667 natjecatelja iz tri države. Bio je to ujedno i kriterijski turnir za juniore u sportskoj borbi te kriterijski turnir u formama. Zadarske boje branilo je 11 članova Donata te jedan član Zadra, koji se ujedno domogao i medalje.


U formama Donatovci su nastupili s troje natjecatelja, a osvojene su dvije srebrne medalje. Katarina Vučičić je u svojoj kategoriji među 15 natjecatelja bila druga, iako je u finale ušla kao vodeća s vrlo malom bodovnom razlikom. Isti uspjeh ostvarila je i Lorena Furdi u svojoj kategoriji među 14 natjecateljica. Ona je također u finale ušla kao vodeća, no zlato joj je izmaklo za malo. U formama je nastupila još i Nika Cetinić koja je zauzela šesto mjesto.


U sportskim borbama Teo Grgić i Karmen Strgačić su stigli do zlatnih medalje, Lucija Horvat do srebrne, dok su brončanu osvojili Luis Čakarun, Franko Benić, Toni Zrilić i Vito Horvat. U kategoriji kick Teo Grgić ponovno je bio zlatni, a njemu se ovog puta pridružila Ena Sjauš. Nakon bronci u sportskoj borbi Franko Benić i Toni Zrilić u kicku su stigli do srebra, a odličje istog sjaja osvojila je i Karmen Jelčić.




Za Zadar je nastupio junior Luka Beram, koji je stigao do bronce. U četvrtfinalu je s 2:0 slavio protiv Frana Šimunovića, a onda ga je u polufinalu čekao Branimir Zdilar (Imotski), najbolji na rang listi za reprezentaciju. Zdilar je potvrdio status favorita i kasnije otišao »do kraja«, dok je Beram osvojio brončano odličje. Beran je tako ostao na trećem mjestu u utrci za reprezentaciju, a Zdilar pobjedom u finalu potvrdio nadmoć nad drugima u kategoriji do 48 kg. Za juniore ostaje još Prvenstvo Hrvatske koje će biti održano 22. lipnja u Zagrebu.