Petak, 5. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

MUZEJ ZADARSKE KOŠARKE

Predivna objava zadarske stranice: 'Šjora Blaženka šivala je dresove našega kluba u vremenima...'

Autor: Portal ZL

29.06.2024. 16:01
Predivna objava zadarske stranice: 'Šjora Blaženka šivala je dresove našega kluba u vremenima...'

Foto: FACEBOOK/MUZEJ ZADARSKE KOŠARKE



Facebook stranica Muzej zadarske košarke iz dana u dana uveseljava fanove KK Zadra svojim fantastičnim objavama, a sada su jednu posvetili Blaženki Troskot. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.




– Nebrojeno smo puta navodili KK Zadar kao monument zajedničkog nam identiteta, stariji i snažniji od sveg ostalog što generacije Zadrana veže. Klub očeva i sinova, braće, sestara i majki… srcu dežurna obitelj svima koji ga bezuvjetno vole. Među obiteljima koje su jednako živjele svoj Zadar na parketu i izvan njega danas ćemo se prisjetiti obitelji Troskot. Nećemo o trojici braće koja su u neprežaljena vremena surove romantike igrala na diku drevnih Jazina.


Nećemo ni o njihovom ocu Jeri –dugogodišnjem predsjedniku kluba. Danas ćemo pokoju o njihovoj majci Blaženki slaveći jednako i sve ostale zadarske majke i sestre čija se imena ne uzvikuju, a koje su beskonačne sate provele šivajući naše kape, šalove, transparente ponekad i neznajući kako rašivaju svoje najlipše lancune. Šjora Blaženka šivala je dresove našega kluba u vremenima gdje je statut ljubavlju pisan, a sponzori opreme najmarljivije ruke naših baka bile su. KK Zadar jedan i jedini… na svitu i okolici. Ovo je još jedna posveta tim ni po čemu malim ljudima bez kojih kluba nikada ne bi bilo. Poput drage gospođe Blaženke Troskot”, stoji u njihovoj emotivnoj objavi.