Srijeda, 3. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Sklapanje rostera

Pleslić: 'Radimo sve da ostanu Božić i Drežnjak'

Autor: Andrija Dešpoja

25.06.2024. 11:47
Pleslić: 'Radimo sve da ostanu Božić i Drežnjak'

Foto: ANDREJ JANčIJEV/KK ZADAR/ABA LIGA



Nakon što su prvih dana lipnja svoje »oružje« na neko vrijeme pospremili igrači i treneri, u taboru Košarkaškog kluba Zadar logički je najveća aktivnost primjetna kod sportskog direktora Denisa Pleslića, osobe koja je zadužena da se početkom kolovoza u svlačionici na Višnjiku pojavi što više poznatih lica, a ako već neće biti tako, onda je svakako cilj da se u njoj nastane kvalitetne alternative koje bi s najtrofejnijim trenerom kluba Danijelom Jusupom zakoračile u pripreme za novu sezonu.


A posla ima napretek, priznat će i sam sportski direktor koji nije gubio vrijeme, već je odmah po završetku proslave titule prvaka Hrvatske zavrnuo rukave i pobrinuo se da navijači dobiju tri dobre vijesti koje su zasjenile odlazak ljubimca zadarske publike Arijana Lakića prema beogradskom Partizanu.


Luka Božić (KK Zadar)


Jambrović bivši


Potpisani su dojučerašnji kapetan Splita Mate Kalajžić i iskusni slovenski šuter Jan Rebec, dok je Lovro Mazalin produljio suradnju, čime se načela priča o djelomičnom remontu svlačionice u kojoj bi se svakako najviše željelo vidjeti lica Luke Božića i Darija Drežnjaka.




– Radi se uistinu punom parom. Uz dvojicu novih igrača, s nama će i naredne sezone biti kapetan Marko Ramljak, Karlo Žganec, Lovro Mazalin i Krševan Klarica, a radimo sve da u klubu ostanu i Luka Božić i Dario Drežnjak. Budući da je prijelazni rok još u ranoj fazi, naravno da razgovaramo s igračima koji su nam interesantni i koje bi željeli angažirati u budućnosti, no o tome još javno ne možemo govoriti.


Iskoristio bih priliku za zahvaliti se Patriku Jambroviću. On je imao 1+1 ugovor koji mu za sljedeću sezonu nije aktiviran – podnio je Pleslić kratak izvještaj o kadrovskom stanju svlačionice. A bilo je zanimljivo čuti kakva je situacija s mlađim snagama koje zasad plešu na rubu prve momčadi.


S posudbi su se vratili Antonio Sikirić i Ivan Njegovan, dok su također neizvjesni statusi Vice Grbića, Josipa Badraka i Manuela Dundovića. Hoće li se na kraju za neke od njih naći mjesta u prvoj postavi ili će pak i oni krenuti stopama kapetana juniorskog sastava i Jazine Arbanasa Nike Šare koji je pred nekoliko dana otišao u redove Cedevite Junior.


– U tijeku je rješavanje statusa svih spomenutih igrača, i Josipa Badraka, i Ivana Njegovana, i Antonija Sikirića, i Vice Grbića i Manuela Dundovića. A što se tiče Nike Šare, on je imao opciju u ugovoru, kao i Gabriel Karamarko, da nakon sljedećeg potpisivanja ugovora Košarkaški Klub Zadar ima pravo prvenstva njegova angažiranja, pod istim uvjetima koje bi mu ponudio drugi klub.


U jeku su i pregovori s Jusupom. Hoće li najtrofejniji trener Zadra biti na klupi i iduće sezone?


– Trener Danijel Jusup ima važeći ugovor za sljedeću sezonu, a s obzirom na rezultate koje je ostvario u ove dvije godine, procjena je da je kontinuitet struke jako bitan za stabilnost kluba te su u tijeku daljnji razgovori.


Osim seniora, novu odličnu sezonu imali su i pripadnici omladinskog pogona. Medalje su osvajane u gotovo svim kategorijama, što je i ugodno iznenađenje s obzirom na to da je klub prošlog ljeta napustilo preko deset mladih i talentiranih igrača?


– Omladinski pogon sezonu je završio s odličnim rezultatima. Kadeti su prvaci države, juniori srebrni, a pretkadeti brončani. Sve su to vrhunski rezultati koji pokazuju da se u klubu kvalitetno radi.



Trninić umjesto Jurline


Juniore kao i razvojnu momčad Jazine Arbanasa uspješno je minule sezone s klupe predvodio mladi stručnjak Roko Jurlina koji je poput Šare odlučio otići s Višnjika te preuzeti klupu Šibenke. Ta nastala rupa pak je uspješno začepljena rošadom unutar omladinskog pogona.


– Nakon odlaska trenera Roka Jurline juniorsku i razvojnu momčad vodit će Marko Trninić koji je dokazani, vrhunski stručnjak. Dva puta bio je prvak Hrvatske s juniorima u Cedeviti i prošlogodišnji je kadetski prvak sa Zadrom. Također ima iskustva vođenja seniorske momčadi u Alkaru, uz to i akademsko zvanje doktora košarke.


Pomoćnik će mu biti Jakov Borčić, voditelj omladinskog pogona ostaje Rajko Vidaković, s tim da će on voditi i kadetsku selekciju, a pomoćnik će mu biti Petar Popović. Trener pretkadeta ostaje Ivan Bais kao što i kondicijski trener u omladinskom pogonu ostaje Mario Mandir, uz fizioterapeuta Mladena Babića i liječnika Šime Srzentića.


Od naredne sezone u Prvoj muškoj ligi će nastupati dva zadarska kluba, Jazine Arbanasi i Opus Puntamika. Je li konačno došlo vrijeme da se u jednom od njih koncentriraju najjači mladi aduti i pokuša se uz nekolicinu iskusnijih izboriti plasman u Premijer ligu i time stvoriti idealnu platformu za pravilniji i konkretniji razvoj mladosti KK Zadar.


– Želja nam je da se jedan zadarski klub, uz našu podršku u budućnosti priključi Premijer ligi. Međutim, to ne ovisi samo o nama nego i o ambicijama i financijskoj podlozi kluba s kojim bismo ušli u suradnju – istaknuo je Pleslić za kraj.