Nedjelja, 13. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Reakcije trenera

Jusup: 'Zabrinut sam. Sterilni smo, nedostaje nam kreacije'

Autor: Andrija Dešpoja

12.10.2024. 23:28
Jusup: 'Zabrinut sam. Sterilni smo, nedostaje nam kreacije'

Foto: Zvonko Kucelin/KK Zadar



Nakon što su protekle dvije sezone košarkaši Zadra pretežito rušili pozitivne rekorde u regionalnom natjecanju, nova sezona otvorena je s možda i najbolnijim negativnim rekordom, onim koji spada u rubriku najtežih domaćih poraza. Kontra Budućnosti pred ugodno popunjenim i dobro raspoloženim Krešinim domom momčad Danijela Jusupa je potvrdila u posljednje vrijeme vidno lošu abaligašku formu teškim porazom od 36 razlike, a mala sreća u velikoj nesreći za Zadrane je ta što su zapravo izjednačili poraz (66:103) od Crvene zvezde 2016. godine i time se ova novokomponirana momčad s Višnjika neće naći usamljena na tom nepoželjnom popisu. No, nije ta čista faktografija ni blizu najveći problem koji okupira dvostruke branitelje naslova i dvije sezone zaredom sudionicima regionalnog doigravanja. Njih muči pitanje jesu li uopće spremni za abaligašku konkurenciju koja im je zalijepila šamar prošlog ponedjeljka u Podgorici i večeras na domaćem terenu. A na to pitanje svih pitanja morao je odgovarati i Danijel Jusup nakon rezultatskog debakla njegovih štićenika koji su odigrali ponovno katastrofalnu napadačku utakmicu, gađajući za tri 2-23, no neminovno je da se puno toga pitalo i samog protivnika.




–  Budućnost je stvarno odigrala vrhunski obrambeno, po meni u ovom trenutku igraju najbolje u ABA ligi. Vidjeli smo da im nije lako dati poene. Mi smo neke šanse u prvom poluvremenu propustili, imali smo ih kroz rizike koje smo puštali, možda je čak na trenutke i dobro bilo, međutim onda su nam zabijali iz prodora. Oni su bili baš motivirani 40 minuta, a ja ću još jedanput ponoviti – mi izgledamo baš loše. Bez obzira što je Budućnost jaka, baš sam zabrinut. Sterilni smo, nedostaje nam te kreacije u igri tako da ćemo vidjeti što će nam donijeti sljedeće utakmice – izjadao se strateg Zadra nakon još jedne loše predstave njegove momčadi u koju izgleda još uvijek vjeruje.


–  Ne mislimo išta mijenjati. Guramo dalje i moramo se boriti s ovim što imamo – potvrdio je Jusup, no nije baš bio najsigurniji u tu svoju tvrdnju kada je priupitan što se događa s Amarom Gegićem koji je nakon prve utakmice kontra Cibone u Draženovom domu potpuno potonuo i tako svoje košarkaške kvalitete naglo doveo u sumnju.


–  Tko što može, treba se vidjeti na parketu. Vi vidite isto što i ja, pa prema tome… O tom potom – kazao je vidno utučeni trener Zadra, dok je u taboru Podgoričana vladalo potpuno obrnuto raspoloženje, kako i ne bi bilo s 4-0 omjerom koji Budućnost drži na vrhu poretka.




– Bila nam je ovo treća utakmica u nizu u gostima, nismo imali vremena za pripremu, malo smo se pribojavali, ali momci su odradili baš kako treba. Igrali smo dobru obranu iz koje je dolazio napad. Imamo pobjednički karakter, to je najbitnije. Želimo poremetiti drugima planove, ali ostajemo na zemlji i fokusirani smo, idemo korak po korak – rekao je gostujući strateg Andrej Žakelj.