Srijeda, 3. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Kvalifikacije za Drugu NL

Kapetan Zadra: ' Segesta je dobra momčad, ali ne trebamo ih se bojati'

Autor: Šime Ćurko

06.06.2024. 11:57
Kapetan Zadra: ' Segesta je dobra momčad, ali ne trebamo ih se bojati'

Foto: Mate Komina



Segesta je nogometašima Zadra bila najmanje poželjan protivnik u kvalifikacijama za Drugu NL. Baš kao i Karlovac lani. No, ždrijeb je i ove godine momčad sa Stanova u borbu za treći ligaški rang poslao na prvaka Treće NL Centar. Lani nije išlo protiv Karlovčana. Može li ove godine biti bolje?


– Svi se nadamo da hoće. Segesta je stvarno dobar protivnik, iako sve četiri momčadi u ovim kvalifikacijama su prvaci u svojim ligama, tako da bi bilo zanimljivo i u Požegi i u Puli – kaže Krešimir Luetić, koji je sa 17 golova bio prvi strijelac Zadrana u Trećoj NL. U posljednjih sedam ligaških utakmica, postigao je šest golova. Zabio je u tom razdoblju i u derbiju kod Zagore, gdje je Zadar pobijedio 2:1 i vratio prvo mjesto, koje nije ispuštao do kraja sezone.


– Mislim da je bitno da sam sezonu završio na dobar način, da sam u dobroj formi. Očekujem da će u obje utakmice protiv Segeste biti dosta navijača. Općenito, vjerujem da nas očekuju dvije jako kvalitetne utakmice jer smo i mi i Siščani ove sezone pokazali koliko vrijedimo – zaokružio je Luetić svoje dojmove.





Iza Zadra je 20 utakmica bez ligaškog poraza (neuspjeh je upisan u četvrtfinalu Županijskog kupa u Posedarju). Ništa lošije nisu ni Segestine brojke. Nekadašnji prvoligaš u 34 utakmice ima 24 pobjede te po pet remija i poraza. Posebno »strši« podatak o 97 postignutih golova (od toga čak 60 na domaćim utakmicama). Ipak, obrana Siščanima nije jača strana, primili su 42 gola (1,2 po utakmici). Zadar je u 30 utakmica zabio 78, a primio 27 golova. No, statistika prethodnih utakmica neće ništa značiti uoči završne dvije utakmice u sezoni koje za obje momčadi imaju status »biti ili ne biti«. Zna to jako dobro i Domagoj Muić, kapetan Zadra.


– Segesta je dobra momčad, ali mislim da ih se ne trebamo bojati. Svjesni smo svoje kvalitete i pokazali smo u prvenstvu ove sezone u Trećoj NL Jug, ligi koja je iznimno teška, da se možemo sa svim izazovima nositi i boriti, pa vjerujem tako i sa Segestom. Cijenimo ih i respektiramo, ali mislim da ćemo pobijediti i izvući ono što smo tražili cijelo vrijeme i završiti posao – podvukao je Muić.


Prva utakmica igrat će se u nedjelju 9. lipnja u 18 sati u Sisku, a uzvrat je 16. lipnja na Stanovima. Drugi par kvalifikacija je Slavonija (Požega) – Uljanik (Pula).