Petak, 27. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Reakcije trenera

Jusup: "Promašili smo previše slobodnih bacanja"

Autor: Alen Plahinek

25.09.2024. 22:27
Jusup:

Foto: Luka Jeličić



Nakon drama, što u završnici osnovnog dijela utakmice, što u završnici produžetka, Zadrani su izvukli “deblji kraj”. Glavna riječ koja se hodnicima Krešinog doma mogla nakon susreta čuti bila je “šteta”. Kampanja na zadarskom parketu tako nije započela na željeni način. Zadru je ovo prvi poraz ove sezone, nakon što su u prošli tjedan nadigrali Cibonu 87:69 u Zagrebu. Ovime je propuštena prilika da se s velikih 2:0 krene u abaligašku sezonu, no što je tu je. Poslije susreta trener Zadra Danijel Jusup nije krio nezadovoljstvo porazom, no “prvi mačići se u vodu bacaju”.


– Čestitam Igokei na stvarno zasluženoj pobjedi, mislim da su oni veći dio utakmice bili bolja momčad. Kad smo malo podigli agresivnost u drugom poluvremenu, tek onda smo počeli igrati. Kad smo počeli zabijati lagane poene. U igri pet ne pet smo bili prilično zavezani, nedostajalo nam je kreacije u organiziranim napadima. Promašili previše slobodnih bacanja. Na kraju smo primili dvije trice od Jeremića, ono su bili teški šutevi, obrana je bila relativno dobra, tako da nema druge nego mu čestitati na tome. Nama ne preostaje ništa drugo nego prespavati, vidjeti što smo radili loše i krenuti dalje – rezimirao Jusup događaje na parketu.


Strateg gostujuće, pobjedničke momčadi puno je lagodnije stigao na press konferenciju nakon što su on i njegova momčad u sezonu ABA lige krenuli s dvije gostujuće pobjede.




– Čestitam svojim momcima na zasluženoj pobjedi, ali isto tako mislim da ne bi bilo nezasluženo da je Zadar pobijedio. Utakmica je za gledatelje bila zanimljiva, no za nas trenere i naše srce ne baš i toliko dobra. U svakom slučaju mislim da se Zadar vratio jako puno puta iz nezgodne situacije, mi smo na kraju imali smo šut za pobjedu, isteklo je vrijeme, nema veze. Nakon toga je djelovalo da oni imaju momentum u igri, međutim od prvog dana kad se moja momčad okupila znao sam da sam selektirao momke s dobrim karakterom i to smo ponovno pokazali. Zahvaljujući doprinosu svih igrača smo pobijedili i vraćamo se iz Dalmacije s dva ogromna “breaka”. Čisto sumnjam da će netko na ta dva vezana gostovanje (Split i Zadar) u pet dana izvući dvije pobjede – kazao je trener Igokee Nenad Stefanović dodajući kako su dvije vezane trice Jeremića bile ključ.


– Sigurno su te trice bile ključni trenuci na susretu. Bilo je i dobrih obrana na kraju, imali smo stabilnost preko Pušice na playmakeru. Iako su ove stvari bile jako važne, kako sam rekao ovo je bila timska pobjeda. Posljednje dvije minute u produžecima smo bili čvršći u defenzivi, nego prve tri. Ne znam koliko je Gegić zabio poena, ali bio je mali učinak u odnosu na njegovu kvalitetu. Pojavio se Mihailović, srećom po nas zaustavili smo njega i Mazalina u posljednjem napadu – zaključio je Stefanović.


Košarkaši Zadra za sumiranje ovogg poraza imaju jako malo vremena s obzirom na to da im već u subotu od 18 sati u goste stiže Alkar u prvom kolu Premijer lige.