Nedjelja, 20. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Reakcije trenera

Jusup: 'Napravili smo pomak, igrali smo kao tim'

Autor: Andrija Dešpoja

20.10.2024. 22:03
Jusup: 'Napravili smo pomak, igrali smo kao tim'

Foto: Mate Komina



Sraz Zadra i Partizana, bez obzira na ogromnu razliku u budžetima i formi, kao i svaki put dosad je ponudio pregršt uzbuđenja, pravu triler utakmicu u kojoj su se na koncu s(p)retnijima pokazali igrači u Crno-bijelim dresovima. U tome im je svakako pomoglo što se Lovro Mazalin nije uspio pribrati prije nego li je zapucao dva slobodna bacanja koja su mogla odvesti utakmicu u produžetak i tako Zadar do potencijalnog slavlja. Kao utjeha u svemu domaćem strategu Danijelu Jusupa je sigurno poslužila činjenica da mu se momčad vidno trgla iz letargije koja je dominirala u prethodnim dvama kolima, i od razbijene vojske se preko noći pretvorila u kompaktnu momčad koja je 39 minuta na konopcima držala strašan beogradski stroj.


– U dobrom dijelu utakmice smo dobro stajali na parketu, defanzivno smo dobro branili “pick&roll” koliko smo mogli, ali Partizan je sjajna momčad. U jednom dijelu utakmice bio nam je problematičan defanzivni skok, nakon promašaja lagano su poentirali, trebali smo raditi prekršaje. Ono što je dobro, da smo napravili pomak u igri, igrali smo kao tim u većem dijelu utakmice. Moramo biti svjesni da je težak period pred nama, svaka utakmica je borba, moramo nastaviti raditi i vjerovati u to što radimo. To je jedini preduvjet da nešto napravimo. Malo nam je nedostajalo i protiv Igokee i protiv Partizana, ali to je nešto što treba i zaslužiti. Budemo li se ovako trudili, negdje će se otvoriti, teško je očekivati to baš protiv Partizana. Očekuje nas jedna teška sezona, ostali smo bez nosilaca igre, imamo novi tim, nama ne preostaje ništa drugo nego da se borimo – istaknuo je Jusup nakon teške utakmice koja je mogla otići i na jednu i na drugu stranu, a to je potvrdio i gostujući trener koji se posebno zahvalio zadarskoj publici jer ga ona dočeka svake godine s velikim pljeskom, kao što je to bio slučaj i s Arijanom Lakićem u svom povratku na Višnjik.


– Znali smo da će Zadar probati igrati na najvišoj razini s obzirom na to kako su izgledali ovdje prije sedam dana protiv Budućnosti. Bilo je logično da sve ono što imaju unutra, od trenera i igrača, da će probati dati večeras. Igrali su dobro, s velikim entuzijazmom i željom, svime onime što je nama nedostajalo u pojedinim trenucima utakmice. Sigurno da je jedan razlog to što smo imali dvostruki program u Euroligi, ali nije to nešto o čemu nećemo pričati s igračima. Treća četvrtina je dokaz jedne apatije i promatranja onog što se događa na terenu. Uspjeli smo dobiti utakmicu, važna pobjeda za nas. Čestitke Zadru i čestitke mojim igračima što smo uspjeli pobijediti u važnoj utakmici. Hvala zadarskoj publici koja razumije košarku, bilo je tu i duhovitosti za vrijeme utakmice, nešto se čuje, nešto ne čuje, ali u svakom slučaju drago mi je da je bila lijepa atmosfera u dvorani – kazao je trener Partizana.