Petak, 18. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Reakcije trenera

Jusup: 'Moramo biti još bolji ako mislimo dobivati teže utakmice'

Autor: Andrija Dešpoja

15.10.2024. 19:30
Jusup: 'Moramo biti još bolji ako mislimo dobivati teže utakmice'

Foto: Mate Komina



Dva različita svijeta, onaj zasad nedokučivi u ABA ligi te onaj zasad prejednostavni u Premijer ligi, ispremiješala su se protekla tri dana u svlačionici košarkaša Zadra. Jer, nimalo nije bilo lako istrpjeti kanonadu Budućnosti u subotu pred tri tisuće svojih navijača i podnijeti jedan od najtežih domaćih poraza u povijesti kluba, pa dva dana poslije istrčati ponovno na istom mjestu u traženju novih premijerligaških bodova kontra solidne Dubrave. No, srećom po momke Danijela Jusupa kvalitativna razina većine domaćih takmaca nije ni blizu regionalnih protivnika, što im je osiguralo laganu šetnju okršajem kontra simpatičnih igrača Marijana Bagarića koji su i sami doprinijeli tzv. jednosmjernoj ulici Zadrana i njihovoj visokoj pobjedi. Treća je to u nizu uspješnica Jusupove momčadi na putu prema obrani naslova prvaka Hrvatske i zasad se u tom sektoru drži sve pod kontrolom sa stopostotnom uspješnošću te im se smiješi i četvrta, sutra kada u Krešin dom stiže fenjeraš Vrijednosnice Osijek.



Wahl prednjačio


Svakako je košarkašima Zadra dobrodošao odmak od rezultatske blamaže doživljene u subotu i skretanje misli s negativnih aspekata koji se teško mogu zaobići nakon četiri odigrana kola ABA lige, dok se gostovanje Dubravaša pokazalo korisnim radi uigravanja i radi oživljavanja nekih zamrlih figura u zadarskoj svlačionici, poput Amara Gegića koji se konačno javio sa solidno odrađenim minutama. Među one koji su bili iznad prosjeka ostalih suigrača svrstao se iznimno požrtvovni Amerikanac Tyler Wahl koji je isporučio popriličnu porciju gostima, prevedeno brojčano 19 koševa i 14 skokova, i to su sigurno učinci koji najviše mogu veseliti pragmatičnog stratega kao što je Jusup.




– Trebalo je pronaći energiju nakon bolnog domaćeg poraza od Budućnosti i mislim da smo odradili neke dobre stvari u ovoj utakmici, dobro smo se rješavali lopte i skakali. Pred nama su dvije utakmice do kraja tjedna, nadam se da ćemo nastaviti pobjeđivati – istaknuo je Wahl koji je uz Vladimira Mihailovića koji je zabio 25 poena ispao najboljim igračem Zadra u srazu s Dubravom, no s tom više nego laganom pobjedom od skoro 30 razlike Jusup nije pokazivao zadovoljstvo, smatrajući da prikazano od strane svojih štićenika nije ulijevalo povjerenje.



Nove ozljede


I dalje su prisutne dječje bolesti na parketu i dalje se pojavljuju zabrinjavajuće crne rupe u napadu, dok se i dalje ne prestaju događati ozljede koje su najmanje poželjne od svih pustih problema koji su okupirali svlačionicu na Višnjiku u ranoj fazi nove sezone.


– Nakon poraza protiv Budućnosti trebala nam je jedna utakmica da vratimo samopouzdanje. Danas smo igrali bez Lovre Mazalina koji se ozlijedio protiv Budućnosti, ima traumu na laktu pa ćemo morati malo sačekati s njime. Znat ćemo sutra, nakon prespavane noći, što je s Dominicom Gilbertom koji je utakmicu napustio zbog ozljede. Moramo izgledati još bolje ako mislimo dobivati malo teže utakmice – istaknuo je Jusup, dok je realnost vladala u stožeru Dubrave, razumljivo s obzirom na to da su teško mogli s mlakim obrambenim pristupom nadati se ikakvom otporu dvostrukom branitelju naslova.


– U prvo poluvrijeme smo ušli mlako, nismo bili pravi. Da bismo uopće došli u situaciju parirati ovakvom protivniku moramo igrati na fizički puno većoj razini. Drugo poluvrijeme smo nešto i pokazali, individualna kvaliteta Zadra i timska igra na kraju su prevagnuli te su zasluženo uvjerljivo pobijedili. Volio bih da je to bilo malo tješnje, da smo duže bili u utakmici, ali što je tu. Zadru želim sreću u daljnjem radu u ABA ligi i hrvatskom prvenstvu – kazao je za kraj strateg Dubrave Marijan Bagarić.