Petak, 27. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Ivan Jurić

Darivanje krvi kao uvertira futsalske sezone: "Potičem sportaše na što veći odaziv"

Autor: Alen Plahinek

19.09.2024. 09:03
Darivanje krvi kao uvertira futsalske sezone:

Foto: Marin Gospić/Futsal liga Zadar



Puno nas je ljudi, ali malo je onih među nama koji se mogu nazvati čovjekom – klasična je floskula prilikom činjenja dobrih djela. Upravo jedno takvo učinit će (malo)nogometaši kao uvod u sezonu, koja će početi ovaj vikend kada kreću lige Udruga za mali nogomet Zadarske županije. Novost je da će krajem listopada početi natjecanje pod okriljem HNS-a. Udruga dobrovoljnih darivatelja krvi zadarske malonogometne lige tako danas od 16 do 18 sati organizirat će akciju darivanja krvi u dvorani Mocire.


– Uvijek govorim da je sve dobro, svaka darovana doza može spasiti nečiji život. Ipak, ovaj put neću reći da je sve dobro. Nije, mladi smo ljudi, pri tom i sportaši, druželjubljivi. Odaziv mora biti veći, moramo probuditi svijest u članovima naše Udruge, želim da im bude jedna rutina triput godišnje dati krv – rekao je Ivan Jurić, predsjednik DDK Udruge za mali nogomet ZŽ, pozivajući sve da dođu i pomognu spasiti nekome život.


– Nedavno smo imali situaciju u nekim gradovima da nedostaje krvi. Nažalost, nju se ne može proizvesti te su operacije kasnile po nekoliko dana. Nekome je svaka minuta bitna. Ne dopustimo više takve situacije. Apeliram na voditelje i predsjednike klubova naše lige, pošaljite, potaknite po barem jednog ili dva igrača iz vaših klubova, neka odjenu dres kluba, dođu i naprave humano djelo. Nakon darivanja uživat ćemo u lijepoj dalmatinskoj pjesmi i gitarama, roštilju, fritulama…Što više reći, vidimo se.




Osim malonogometaša, akciji će se pridružiti i KK Diadora.


– Postoje udruge koje iznimno cijenim u Zadru. To su udruge koje su na zdravim temeljima, koje se bave humanitarnim radom. Na taj način žive ovaj grad, zbog njih je bolji. Ovaj put s nama krv daruje Diadora, popularni Entuzijasti. Oni su udruga koja odgaja djecu kroz sport, nije im strano niti prvi put organizirano daruju krv – zaključio je Jurić.