ponedjeljak, 28. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Prva NL NS Split

Juniori Zadra i Dalmatinca slavili, loš vikend Abecede

Autor: Alen Plahinek

22.10.2024. 19:07
Juniori Zadra i Dalmatinca slavili, loš vikend Abecede

Foto: Mate Komina



Nogometaši Abecede sporta sedmo ligaško kolo u Prvoj ligi Središta Split neće pamtiti po dobrom. Mlađi pioniri i pioniri gostovali su u Šibeniku, gdje su upisana dva poraza, a to je ujedno pionirima bio i prvi u sezoni, dok su kadeti i juniori u Kaštel Gomilici kod GOŠK-a upisali remi i poraz. Abeceda je tako od 12 mogućih osvojila samo jedan bod.


Blizu, a daleko


Prvi su na teren izašli mlađi pioniri, a nakon prvog poluvremena tog susreta činilo se sve dobro za momčad iz Murvice koja je golom Pavlovića imala 1:0 na odmoru. Ipak, domaćini u drugom dijelu u razmaku od dvije minute preokreću rezultat, a onda u 63. minuti zaključuju pobjedu.


Kod pionira bila je obrnuta priča. Šibenčani su poveli 2:0, dok je Abeceda pred kraj utakmice preko Marelića uspjela samo umanjiti poraz.




– Zaslužena pobjeda Šibenika, iako nemam što puno za prigovoriti svojim igračima. Odigrali su dobru, borbenu utakmicu na jednom od najtežih gostovanja u ligi i uz malo sreće možda smo se mogli kući vratiti s bodom. No, na ovakvim utakmicama se raste i napreduje.


Bilo je dobrih stvari, a i nekih koje smo mogli napraviti bolje. Analizirat ćemo ih, nastojati ispraviti i idemo dalje – rekao je za službene stranice kluba trener pionira Sportaša Roko Prtenjača, koji su na ljestvici trenutačno četvrti.


Blizu troboda bili su kadeti Abecede, no ostali su daleko od toga. Kod pretposljednjeg GOŠK-a vodili su od šeste minute golom Veselića sve do 89. kada Maros Kaštelanima donosi tek treći bod u sezoni. Abeceda je s ovim jednim na pet. Juniori su u Kaštel Gomilici teško nastradali, 6:1.


Golijada je krenula u trećoj minuti, a do poluvremena već je bilo četiri razlike. Bio je to najteži poraz juniora Abecede ove sezone.


Poluuspješno


Zadar i Dalmatinac također su, u konkurenciji kadeta i juniora, bili na gostovanjima. Zadrani su imali najteži i najlakši izazov u Metkoviću kod Neretve, dok su Crničani putovali još malo dalje od njih u Dubrovnik.


Metkovci su najbolja momčad kadetske lige, stoga je Zadar tu imao vrlo težak izazov, koji u pravoj golijadi (6:3) nije uspio položiti. Poveli su domaćini, no ubrzo preko Božine Zadrani do 38. minute okreću stanje na semaforu. Ipak, Metkovci na poluvrijeme idu s 3:2.


U drugom dijelu vodeća momčad lige je nastavila zabijati, a Božina je uspio doći do hat-tricka. I dok je Neretva najbolja kod kadeta, najslabija je kod juniora.


Upravo tu Zadar je imao priliku za bodove u gostima, do kojih je i stigao sa sigurnih 3:0. Žilić, Klanac i Dević-Obradović donijeli su juniorima treći trijumf ove sezone.


Do druge pobjede sezone stigli su juniori Dalmatinca. Oni su u derbiju donjeg doma juniorske lige svladali GOŠK u Dubrovniku i preskočili ga na ljestvici. Domaći su poveli u 36. minuti, ali tri minute kasnije Moquin Završki vraća rezultat u egal, a u prvoj minuti drugog dijela Burčul postavlja konačni rezultat.


Uspjeha na krajnjem jugu Hrvatske nije imala kadetska momčad Dalmatinca koja je poražena 6:0.