Subota, 6. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

Sveučilišni sport

Jelena Ljubos i Maksim Matulina najbolji strijelci

Autor: Šime Ćurko

06.06.2024. 09:59
Jelena Ljubos i Maksim Matulina najbolji strijelci

Foto: UNISPORT ZD



U Poreču je održana završnica studentskog prvenstva Hrvatske, UniSport HR Finals, na kojem je u četiri dana nastupilo 1.300 sudionika s 19 visokoškolskih ustanova. Među njima su bile studentice i studenti Sveučilišta u Zadru. Najbolje rezultate ostvarile su ženska košarkaška i badmintonska ekipa, koje su osvojile srebrne medalje. Košarkašice su u polufinalu bile bolje od Sveučilišta u Osijeku, a u finalu su izgubile od Sveučilišta u Zagrebu. Jelena Ljubos s 39 poena najefikasnija je igračica završnice.


– Bila sam uzbuđena kad sam čula svoje ime kao najbolje strijelkinje završnice. Nije mala stvar istaknuti se među toliko igračica. Željela bih zahvaliti suigračicama i prijateljicama jer od moje titule najboljeg strijelca ne bi bilo ništa da nije njih. Hvala i našoj profesorici Gordani Ivković na povjerenju i pruženoj podršci. Završnica u Poreču je bila odlična, s volonterima koji su pomogli u stvaranju ugodne atmosfere. Uvijek je lijepo upoznati nove ljude i prijatelje. Radujem se ponovnom dolasku dogodine – rekla je Ljubos.





Muška košarkaška momčad je nastupila bez nekoliko standardnih igrača te je u polufinalu izgubila od Sveučilišta u Zagrebu, a u utakmici za treće mjesto bolji je bio sastav Sveučilišta u Osijeku, pa su Zadrani završili četvrti. Maksim Matulina proglašen je za najboljeg strijelca, u dvije utakmice postigao je čak 85 poena (50 u prvoj i 35 u drugoj utakmici).


– Biti najbolji strijelac završnice je stvarno lijep osjećaj koji mi daje dodatnu motivaciju za daljnji rad i treniranje. Kao i prošle godine nastupili smo na završnici, ali ovaj put nažalost u dosta oslabljenom sastavu jer nam je nedostajalo nekoliko standardnih igrača. Možemo biti zadovoljni jer smo dali 100 posto od sebe te se nadam da ćemo dogodine biti bolji. Organizacija je kao i uvijek na visokoj razini te nam je svake godine zadovoljstvo biti tamo – naglasio je Matulina.


Ženska badmintonska ekipa je bila jako blizu zlata, ali je finalu protiv Sveučilišta u Zagrebu upisala tijesan poraz u završnici i kući ponijela srebro. Muška šahovska momčad je bila četvrta dok su šahistice ispale u skupini. Muški i ženski sastavi odbojke na pijesku zaustavljeni su u natjecanju u skupini.