Utorak, 23. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Ženska juniorska reprezentacija

Izbornik odbojkašica:' U Zadru nam ništa ne nedostaje'

Autor: Šime Ćurko

20.07.2024. 09:41
Izbornik odbojkašica:' U Zadru nam ništa ne nedostaje'

Foto: HOS



Hrvatska ženska juniorska odbojkaška reprezentacija od početka srpnja na pripremama je u Zadru za Europsko U-20 prvenstvo, na kojem naše odbojkašice igraju u prvoj skupini, koja se igra u Sofiji, uz sudjelovanje Belgije, Slovenije, Španjolske, Švedske, Nizozemske, Turske i domaćina Bugarske. Prvi susret hrvatske juniorke igrat će 5. kolovoza u 12.30 sati protiv Španjolske.


– Smješteni smo u Zatonu, a treniramo u Višnjiku, tako da se svaki dan vozimo na trening, no to nije nikakav problem. Što se logistike tiče doista nam ništa ne nedostaje, sve je u potpunom redu. U Zadru su i naše seniorke, dijelimo termine u dvorani, a imali smo i zajednički trening susret – kaže Ivica Radočaj, hrvatski izbornik, za internetsku stranicu HOS-a.


– Odigrali smo tri prijateljske trening utakmice protiv američke all star ekipe Mountatin West Conference, nakon čega su mi neke još stvari jasnije u našoj ekipi. Jako sam zadovoljan, i igrački i rezultatom, iako nisu sve djevojke bile na dispoziciji jer postoje određene zdravstvene tegobe koje u hodu rješavamo. Iako rezultat nije bio primaran dominirali smo u svim tim utakmicama, pogotovo u onim setovima koji su nam bili važni i u kojima nismo puno mijenjali sastav. Djevojke su vrlo angažirane na treninzima, a takve su bile i na utakmicama. Tu smo dobili povratne informacije na čemu još moramo poraditi, prije svega na bloku i komunikaciji tehničarki sa srednjim blokericama. Ali, sve će to sjesti na mjesto, imamo dovoljno vremena.




Nakon Zatona, a prije odlaska u Sofiju, naše juniorke imaju vrlo opsežan plan priprema.


– Idemo 26. srpnja u Češku gdje ćemo odigrati dva kontrolna susreta s njihovom selekcijom koja se također sprema za EP, ali igraju skupinu u Dublinu, potom ćemo 31. srpnja i 1. kolovoza odigrati dvije prijateljske utakmice s Poljskom U-20 reprezentacijom, a onda 3. kolovoza putujemo za Sofiju. Tamo ću voditi 14 igračica, što znači da će tri igračice s ovih priprema nažalost otpasti – zaključio je Radočaj.