Utorak, 2. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

EURO

Izabrali smo najboljih 11 drugog kola Eura

Autor: Robert Hrkać

23.06.2024. 15:02
Izabrali smo najboljih 11 drugog kola Eura

Foto: Reuters



Zaključeno je i drugo kolo Europskog prvenstva 2024., a tim smo povodom izabrali onih 11 koji su najviše bljesnuli u proteklih 12 utakmica.


Giorgi Mamardashvili


Howard protiv Belgije, Courtois protiv Brazila, Livaković protiv Brazila, Mamardashvili protiv Češke. To su najbolji nastupi vratara na jednoj utakmici velikog natjecanja u posljednje vrijeme. Gruzijski vratar je s 11 obrana uništio češke snove o pobjedi, a svojoj reprezentaciji donio prvi povijesni bod.




Žan Karničnik 


Branič Celja je započeo i završio brzu slovensku kontru protiv Srbije. U obrani je također bio na izrazito visokoj razini.


Pepe


Pepe je prije nekoliko dana postao najstariji igrač koji je ikad zaigrao na Euru. Bivši branič Reala stari kao vino, što su turski ofenzivci osjetili na svojoj koži.


Stefan de Vrij


Mnogi su u srcu obrane Nizozemske očekivali stoperski par van Dijk-de Ligt ili van Dijk-van de Ven. Ali Koeman je ipak dao povjerenje iskusnom Stefanu de Vriju, koji je i protiv Francuske potvrdio da se fantastično slaže s kapetanom Liverpoola.


Marc Cucurella


Često kritizirani Marc Cucurella je protiv Italije bio u Brighton izdanju. Obrambeno pouzdan, napadački aktivan. Grimaldo će teško dobiti šansu pored njega.


Morten Hjulmand


Raketa Mortena Hjulmanda donijela je bod Danskoj bod protiv Engleske, a jednako je važna bila njegova sveprisutnost u vezi, koja je zasjenila Ricea i Alexander-Arnolda.


Ilkay Gundogan


Gundogan je protiv Mađarske nastavio u istom tonu kao protiv Škotske. Sada se stigao i upisati u strijelce, a kreirao je i prvi gol Musiale.


Mykola Shaparenko 


Preokret Ukrajine protiv Slovačke režirao je Mykola Shaparenko s golom i asistencijom za Yaremchuka, čime je ostavio svoju reprezentaciju u igri za nokaut fazu.


Kevin De Bruyne


Kevin De Bruyne je bio nezaustavljiv protiv Rumunjske. Zabio je za 2 : 0, asistirao za poništeni gol Lukakua, a mogao si je u više navrata podebljati statistiku.


Nico Williams


Nico Williams će biti tražena roba na Mercatu ovo ljeto. S takvom lakoćom stvara višak na krilu, a protiv Italije je sjajio najviše od svih španjolskih zvijezda. Baš je njegov ubačaj ‘natjerao’ Calafiorija da pospremi loptu u vlastitu mrežu.


Marko Arnautović


Uvrštenje Arnautovića u prvi sastav Austrije protiv Poljske bio je trenerski masterclass Ralfa Rangnick. Stasiti Marko je stvarao ogromne probleme poljskoj obrani, a na kraju je stavio točku na i s bijele točke u pobjedi od 3 : 1.