Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

izbornik reprezentacije

Ivica Tucak: “Napravili smo strašno puno. Olimpijsko zlato je sada san, a onda mogu u penziju”

Autor: Portal ZL

17.02.2024. 19:05
Ivica Tucak: “Napravili smo strašno puno. Olimpijsko zlato je sada san, a onda mogu u penziju”

Foto: ReutersHrvatski vaterpolisti u Dohi su stigli do naslova svjetskog prvaka, nakon što su u drami peteraca svladali Italiju.


– Mislim da smo zaslužili, da smo odigrali jednu vitešku utakmicu. Borili se kao lavovi, padali, dizali protiv strašnog protivnika koji je danas možda igrao najbolju utakmicu od kad ja Talijane gledam i skautiram. Išli su preko glave, nisu se štedjeli, ni oni ni mi.


Mislim da smo napravili jednu veliku stvar, osvojili naslov svjetskog prvaka. Da nam je netko rekao da ćemo imati dva finala, da ćemo biti svjetski prvaci na ovaj način, valjda nitko ne bi vjerovao, tim je slađe, ali evo, sad smo onako malo umorni, potrošeni. Ali, vjerojatno još i nisam ni svjestan svega – rekao je izbornik Ivica Tucak nakon utakmice.
Zlatna medalja osvojena na Svjetskom prvenstvu u Dohi je 17 medalja hrvatskih vaterpolista s olimpijskih igara, te svjetskih i europskih prvenstava.


– Ja se sjećam riječi velikog broja ljudi koji su govorili da Hrvatsku čekaju teški dani. U dvije godine smo napravili strašno puno, postali svjetski prvaci, postali europski prvaci. Presretan sam. Ovo mi je, rekao bih, životna matura s ovakvom ekipom. Stvoriti je, formirati je, doći do naslova svjetskog prvaka. To je sigurno vrijedno kao i zlato.


A sada slijede Olimpijske igre u Parizu…


– To je moja životna želja, to sam već rekao. To je moja misija, moj put. Ja želim olimpijsko zlato. Ja dok ga ne budem imao u svojim vitrinama, ja neću biti miran i ja se nadam da će to biti s hrvatskom reprezentacijom. To je moja želja… Olimpijske igre su san, a onda mogu, što se mene tiče, u penziju.