Petak, 19. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

36 C°

Stigao iz Salerna

Zadranin Ivan Vrbnjak novo pojačanje šibenskog Solarisa

Autor: Alen Plahinek

18.07.2024. 12:37
Zadranin Ivan Vrbnjak novo pojačanje šibenskog Solarisa

Foto: Osobna arhiva



Zadarski vaterpolist Ivan Vrbnjak vraća se kući, odnosno u susjedstvo. Nakon posljednjih godinu dana u talijanskom Rari Nantes Salernu, Vrbnjak je potpisao dvogodišnji ugovor za šibenski Solaris.


– Iznimno mi je drago što sam postao dio Solarisa, kluba i grada s bogatom vaterpolo tradicijom. Puno je novih izazova, igranje u Europi i regionalnom natjecanju. Ekipu i trenera dobro poznajem, očekuje nas naporna i duga sezona. Vjerujem da ćemo napraviti iskorak, također zahvalio bih se i upravi klub na povjerenju i dat ću sve od sebe da doprinesem ovoj lijepoj priči – rekao je novopečeni igrač šibenskog kluba koji je prošlu sezonu završio na petom mjestu u prvenstvu, dok je u Kupu izgubio u polufinalu od Juga nakon velike drame.


Vrbnjak je karijeru započeo u Zadru iz kojeg je 2020. godine uz Marina Jovančevića i Roka Jurišića otišao u riječko Primorje, gdje se zadržao jednu godinu. Uslijedile su nakon toga dvije sezone u zagrebačkoj Mladosti, nakon čega je bilo vrijeme prvu stepenicu izvan Hrvatske.




– Samo lijepe uspomene nosim iz Salerna, prelijepo iskustvo od ljudi koji su me tamo odlično prihvatili do svojih suigrača. Šteta što je rezultat izostao, međutim, godina dana koju sam proveo u jednoj od najjačih liga na svijetu za mene je jedno dragocjeno iskustvo. Igrački sam sazrio još više i veselim se novim izazovima koji me očekuju – istaknuo je Vrbnjak za sport023.