Petak, 23. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

33 C°

promjena reprezentacije

Igrač Hajduka odlučio igrati za Kanadu

Autor: P. N.

21.08.2024. 10:30
Igrač Hajduka odlučio igrati za Kanadu

Foto: Matija Habljak/PIXSELL



Niko Kristian Sigur, 20-godišnji desni bočni igrač Hajduka,  odlučio je promijeniti nogometno državljanstvo te u budućnosti predstavljati Kanadu. Na temelju dvojnog državljanstva, Sigur je imao mogućnost igrati za Hrvatsku ili Kanadu te je prošle godine odabrao predstavljati Hrvatsku, za koju je nastupao u dresu mlade reprezentacije s kojom je bio na Europskom prvenstvu u Rumunjskoj.


Međutim, Sigur se odlučio u budućnosti nastupati za reprezentaciju Kanade, zemlje u kojoj se rodio i proveo cijelo djetinjstvo.


– Bila mi je čast predstavljati Hrvatsku, koja je nogometna velesila i koja je domovina moje obitelji, no s odmakom vremena osjetio sam da želim predstavljati zemlju u kojoj sam odrastao i započeo nogometnu karijeru, Kanadu.




Cijenim otvorenu komunikaciju i razumijevanje ove odluke od strane HNS-a te zahvaljujem trenerima i suigračima u reprezentaciji na ugodnom vremenu koje sam proveo kao mladi hrvatski reprezentativac. Bit ću uvijek veliki navijač Hrvatske kojoj želim puno sreće i uspjeha – izjavio je Niko Kristian Sigur.


Sa Sigurom su o ovoj odluci razgovarali tehnički direktor Stipe Pletikosa te izbornik hrvatske A reprezentacije Zlatko Dalić.


– Žao nam je zbog ovakvog raspleta jer vjerujemo u Nikin potencijal i vidjeli smo ga kao igrača koji je kandidat za A reprezentaciju.


Naravno, razumijemo da kod jedne mlade osobe može doći do ovakve promjene u razmišljanju i poštujemo što je na vrijeme priznao i sebi i nama da želi predstavljati Kanadu u kojoj je odrastao.


Hvala mu na doprinosu u mladoj reprezentaciji i naravno da mu želimo puno sreće i uspjeha u nastavku nogometne karijere – izjavio je tehnički direktor A i U-21 reprezentacije Stipe Pletikosa.