Subota, 19. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

deveto kolo

Hrvatski vitez danas protiv lidera Treće NL Jug

Autor: Šime Ćurko

19.10.2024. 13:05
Hrvatski vitez danas protiv lidera Treće NL Jug

Foto: Luka Jeličić



Derbi 9. kola Treće NL Jug je danas u Posedarju gdje će Hrvatski vitez ugostiti Uskok, vodeći sastav na ljestvici. Klišani su jedini bez poraza u ligi, a i Posedarci su u dobroj formi. Nakon domaćeg kiksa protiv Vala, osvojili su bod protiv Zadra, te pobijedili Zmaj i GOŠK Dubrovnik.


Od osam utakmica HV na šest nije primio pogodak, a u klubu se nadaju da će se taj niz nastaviti i protiv Uskoka. Ambicije Klišana su prvo mjesto, što je domaćinima dodatni motiv.


Zadar očekuje gostovanje kod Sloge, gdje će na klupi debitirati Marko Pinčić, koji je na trenerskoj dužnosti naslijedio Zorana Erlića. U prošlom kolu Zadar je u Biogradu pobijedio Neretvu s 2:0, te je na trećem mjestu s 15 bodova.




Zadar je ove jeseni već izgubio devet bodova i jasno je da u svakoj utakmici ima imperativ pobjede.


Primorac je prošle subote odigrao dramatičnu utakmicu protiv Omiša u kojoj su u sudačkoj nadoknadi postignuta čak tri gola. Završilo je 2:2 i s tim su remijem Biograjci pali na pretposljednje mjesto sa šest bodova, jedan više od Zmaja koji je na začelju.


Momčad iz Kraljevskog grada očekuje novi izazov, gostovanje u Kaštel Gomilici kod GOŠK-a. U situaciji u kojoj su se našli igračima iz Kraljevskog grada najvažnije je izbjeći novi poraz.