Srijeda, 29. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

EP RUKOMETAŠICA

Hrvatske rukometašice vjeruju da mogu zaustaviti Dansku

Autor: Hina

11.11.2022. 19:41
Hrvatske rukometašice vjeruju da mogu zaustaviti Dansku

Foto: ReutersHrvatske rukometašice u subotu (18 sati) na Europskom prvenstvuočekuje dvoboj protiv reprezentacije Danske, a dvoboj u kojem bi pobjedom zadržale izglede za plasman u polufinale najavili su izbornik Nenad Šoštarić, desno krilo Andrea Šimara te vanjska igračica Dora Kalaus.


– Sve je otvoreno. Ima jako puno kombinacija i mogućnosti. Osnovna stvar je da se fokusiramo na sebe i da shvatimo da svi moramo biti na najvišem nivou da bi ostvarili nekakav rezultat. Danska izgleda dobro, ali su pokazali dosta oscilacija. Mađarska ih je držala ‘u šahu’ do 58. minute. U zdanje dvije, tri minute su minus dva pretvorile u plus tri. Imaju izuzetnu ekipu, sve su igračice iz Lige prvaka i to ne u bilo kakvim klubovima. Jaka im je vanjska linija, imaju dva izuzetno jaka pivota, super vratarke, a njihovi najbolji strijelci su krila.


Protiv Mađarske sam prvi put vidio da mijenjaju po dvije igračice za obranu. Znači da i one traže odmor za pojedine igračice. S njima treba odigrati savršenu obranu. Bitno je kad uđemo u faul, da u njemu ostanemo do kraja. Ne možemo ovisiti u napadu samo o igri Valentine Blažević i Stele Posavec. Moraju dobiti pomoć s bočnih vanjskih pozicija. Svi moraju preuzimati odgovornost – rekao je izbornik Nenad Šoštarić.
Igračica Dora Kalaus vjeruje da sa suigračicama može zaustaviti jake Dankinje.


– Znali smo da je Europsko prvenstvo uvijek naporno. I u Danskoj smo imali puno utakmica. Tamo smo imali još veće probleme, jer nismo znali raspored. Ne smijem se na to obazirati i na taj način gledati. Moramo vidjeti u čemu su bili problemi u prijašnjim utakmicama i probati ih anulirati, što više smanjiti, tako da možemo u ove dvije utakmice pokazati što zapravo možemo. Imam osjećaj da nismo pokazali što sve možemo i moramo, jer moramo bolje. Dankinje su u prvom dijelu natjecanja pokazale da nisu toliko jaka reprezentacija kao što se predstavljaju. Igraju one moderan, brz rukomet, ali vjerujem da možemo protiv njih igrati.


Vjerujem da možemo zaustaviti njihove jače strane, brze golove iz tranzicije i s krila, ali možemo to zatvoriti i pokazati svoje jače strane, što, nažalost, do sada nismo. Još uvijek je sve otvoreno. Moramo se fokusirati na zadnje dvije utakmice, pokazati što možemo i uz malo sreće mislim da možemo daleko – kaže Dora Kalaus.