Subota, 28. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

SP U-16

Hrvatska za sedmo mjesto, Galušić ponovno dva puta precizan

Autor: Alen Plahinek

24.06.2024. 14:47
Hrvatska za sedmo mjesto, Galušić ponovno dva puta precizan

Foto: HVS.HR



Hrvatska vaterpolska reprezentacija do 16 godina danas će se od 15 sati boriti protiv Srbije za sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu na Malti. U subotu ujutro mini Barakude probudile su se s realnim željama za osvajanjem medalje, no uslijedila je najgori scenarij.


Prvo je u četvrtfinalu »mundijala« u subotu bila Italija. Da će biti vrlo teško dalo se naslutiti već tijekom prve četvrtine u kojoj su Talijani prvo vodili 2:0, a potom i 3:1. Hrvatska je ipak početkom drugu dionice došla u egal (3:3), no bilo je to najbliže što će doći. Talijani nakon toga vežu tri pogotka, onda u trećoj četvrtini odlaze na četiri u jednom trenutku, a u četvrtoj i na pet razlike. Hrvatska tako niti jednom nije vodila u tom susretu, koji je na kraju završio 12:9. Zadarski »Apolon« Toni Galušić jednom je zatresao mrežu.


Tim porazom, Hrvatska je otišla u natjecanje od petog do osmog mjesta, gdje su jučer u velikoj golijadi poraženi od Grčke 15:17. Hrvatska je u tom susretu vodila tek jednom, u prvoj četvrtini rezultatom 2:1, no ovog puta nisu ispuštali protivnike »iz vidokruga«. Cijeli vrijeme su Hrvati »plesali« na jedan ili dva pogotka zaostatka, sve da bi u trećoj četvrtini čak pet puta stigli do izjednačenja. Četiri minute do kraja bilo je 14:14, a onda Grci dvama vezanim pogocima prelamaju susret. Galušić se ponovno jednom upisao u strijelce.