Nedjelja, 19. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Europsko kadetsko rukometno prvenstvo

Hrvati nakon drame završili šesti

Autor: A.P.

10.07.2023. 09:27
Hrvati nakon drame završili šesti

Foto: HRS.HR



Hrvatska muška kadetska repezentacija završila je na šestom mjestu svoj put na otvorenom Europskom prvenstvu. Nakon što su prošli u drugu fazu turnira, tamo su izgubili od Šveđana i Španjolaca te u posljednjoj utakmici svladali Portugal, što im je bilo dovoljno za treće mjesto u skupini. Tako su otišli u utakmicu za peto mjesto, na »megdan« Islandu. Nakon produžetaka završilo je 35:32 (12:14) za Island.


Mnogo bolje Islanđani su otvorili susret, a hrvatski se »motor« zagrijao tek oko 15. minute kada su uspjeli »uloviti« rezultat (7:7). Nakon toga sve je krenulo na bolje, motor je bio zagrijan i Hrvati su konstantno vodili do kraja prvog poluvremena, a najviše su išli na +3 (14:11).


Dobro su hrvatski kadeti krenuli i u drugu dionicu te otišli čak i na +4 (22:18). I tada kada se činilo da »sve što treba« je mirno privesti utakmicu kraju, islandski izbornik mijenja vratara. Svježa »krv« na vratima Islanda urodila je plodom i tako momčad sa krajnjeg sjevera Europe radi seriju 3:0 i dolazi na samo -1, 15 minuta do kraja utakmice (24:23). Unijelo je to mnogo nervoze u izabranike Ivana Dragića.





Međutim, nisu posustajali i hrabro su se držali do kraja utakmice, gdje nastaje totalni »cirkus«. U posljednjih osam sekundi utakmice Hrvatska je imala 30:29 i loptu u rukama, međutim u sveopćoj jurnjavi terenom događa se greška i Islanđani zabijaju za produžetke u posljednjoj sekundi.


Ime Oskara Borarinssona ostat će u sjećanjima kadetskih reprezentativaca jer je 17-godišnji islandski vratar obranio ključne lopte u produžecima. Kod Hrvata najupečatljiviji bili su Josip Tomić i Petar Šprem koji su zabili po osam pogodaka, dok je Zadranin Sandro Bijelić ostao je ovu utakmicu na tribinama.


Island – Hrvatska 35:32 (12:14). Za Hrvatsku su nastupili: Šarić, Gotal, Šprem 8, Vidović 1, Martinko 1, Milošević 1, Goricki 1, Pavičić, Tomić 8, Tokić 2, Grubišić 3, Lučin 4, Sunajko 0, Bakula 1, Javorček 1, Larsan 1. Izbornik: Ivan Dragić.