Subota, 29. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

Slavlje nad Brazilom

Hezonja i Šarić briljirali u Opatiji u zadnjoj pripremi Hrvatske uoči kvalifikacija za OI

Autor: Katarina Blažević

26.06.2024. 20:39

Nakon Poljske, Sesarovi igrači svladali su i Brazil izbornika Ace Petrovića



OPATIJA Utakmica međunarodnog prijateljskog turnira u košarci: Hrvatska – Brazil 91:81 (19:23, 23:24, 22:15, 27:19). Dvorana “Marino Cvetković”. Gledatelja: 1200. Suci: Hadžić, Vulić i Jurčević.


HRVATSKA: Filipović, Smith 8, Hezonja 39 (2-3), Šarić 20 (2-5), Zubac 9 (1-2), Kapusta 3 (1-1), Krušlin 3, Vraneš, Branković 7 (1-1), M. Drežnjak, D. Drežnjak 2 (2-2), Nakić.


BRAZIL: Gui Santos 10, Neto 13 (1-1), De Paula 2, Caboclo 16 (6-9), L. Dias 6, Alexey, Felicio, Louzada, Benite 8, Mareclinho 11 (2-2), Soares 3, Meindl 10, Maozinha 2.




Mario Hezonja i Dario Šarić napravili su bez pretjerivanja 80 posto posla, a Hrvatska je u posljednjoj pripremi uoči kvalifikacija za Olimpijske igre upisala još jedno slavlje i tako uzela trofej pobjednika međunarodnog turnira u Opatiji. Nakon Poljske, Sesarovi igrači svladali su i Brazil izbornika Ace Petrovića.


Hezonja je produžio ugovor s Real Madridom, očito se sada oslobodio svakog opterećenja i protiv Brazila odigrao fantastičnu partiju. Na kraju je stao na 39 poena i šest skokova, dok je Šarić uz 20 poena dodao devet skokova i šest asista. Brazilci nisu imali rješenja za ovaj dvojac, iako je Petrovićeva momčad dobar dio prvog poluvremena držala vodstvo u svojim rukama.


Zapravo je Hrvatska slično kao i protiv Poljske preuzela inicijativu u trećoj dionici, nakon što je na poluvremenu bilo 47:42 za Brazilce. Ali, serijom 12:0 domaći su poveli 54:49 (25′). A kakva je erupcija nastala na opatijskoj tribini kada je ubrzo Hezonja ukrao loptu, krenuo u brzu kontru i snažno zakucao – 56:51.


Navijači imaju razloga biti optimistični uoči kvalifikacija za OI. Brazil je ipak kvalitetnija ekipa od Poljske s bržom igrom koju nije bilo lagano braniti. Ono što je sigurno jest da hrvatski košarkaši u Grčku putuju puni samopouzdanja.


Inače, Jordano i Tišma ponovo su ostali izvan sastava te je očigledno kako neće putovati u Grčku, dok je ovoga puta izostao i Radovčić pa je jedino pitanje hoće li Sesar na kvalifikacije voditi njega ili Filipovića.


Prije početka utakmica povjerenik natjecanja FavBet Premijer lige Božo Perković dodijelio je priznanja najboljim pojedincima prošle sezone.


Tako je Domagoj Vuković (Cibona) dobio nagradu za najboljeg skakača, Karlo Mikšić (Dinamo) za asistenta, Dino Cinac (Zabok) za najboljeg strijelca, ali i MVP-ja prvenstva, te Krešimir Radovčić (Cibona) za najboljeg igrača po izboru kapetana klubova. Nagradu za najboljeg trenera podijelili su Danijel Jusup (Zadar) i Ivan Tomas (Zabok) nakon što su dobili isti broj glasova. Jusup i Mikšić jedini se nisu pojavili na dodjeli.