Filip Uremović je postigao prvi pogodak u 19. minuti, dok je u 30. Marko Livaja realizirao jedanaesterac za 2-0. Kompletan posao još nije obavljen, a Splićani ga moraju privesti kraju za sedam dana, na uzvratu u Torshavnu.


Bila je ovo prva službena utakmica koju je na trenerskom mjestu Splićana odradio legendarni Gennaro Gattuso, a domaći navijači prije početka susreta su gromoglasno pozdravili novo pojačanje, nekada sjajnog hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića, koji je ovog ljeta stigao u Split.


Rakitić bi mogao debitirati u dresu Hajduka u uzvratu na Farskim otocima, za sedam dana.




Bude li Hajduk bolji od HB Torshavna u trećem pretkolu ovog natjecanja će igrati protiv poraženog iz susreta 2. pretkola Europske lige u kojem se sastaju slovački Ružemberok i turski Trabzonspor. U prvom susretu Trabzonspor je pobijedio 2-0 na gostujućem terenu.


Pred 29.000 gledatelja na Poljudu je Hajduk dominirao tijekom prvih 45 minuta. U prvom poluvremenu gosti s Farskih otoka ni jednom nisu ozbiljno zaprijetili splitskom golmanu Lučiću.




Nije ni Hajduk nizao kao na traci velike prilike, ali je bio vidno bolji te je do odmora stekao dva pogotka prednosti. Prvi put se gostujuća mreža zatresla u 19. minuti.


Nakon kornera je Kalik glavom proslijedio loptu na drugu vratnicu, a tamo ju je dočekao Uremović i postigao pogodak za 1-0.


Hajduk je mogao povesti već u petoj minuti, ali tada Livaja nije najbolje reagirao u samoj završnici akcije, ali je taj propust Livaja ispravio u 30. minuti kada je s bijele točke pogodio za 2-0. Prije toga je označen prekršaj na Kaliku u gostujućem šesnaestercu.


Mogao je Hajduk i s uvjerljivijom razlikom na odmor, ali još nekoliko puta Splićani su brzopotezno reagirali pred suparničkim vratima.


Nikakva se promjena nije dogodila u nastavku susreta. Hajduk je nastavio napadati, dok su igrači HB Torshavna vrlo teško dolazili i do središta travnjaka. Milimetrima blizu trećeg gola Hajduk je bio nakon sat vremena igre. U gužvi je do udarca došao Šarlija, ali su se gosti spasili izbacujući loptu s vratarske linije.


Ušao je potom i Ivan Perišić u igru za Hajduk, a najbolju i jedinu su šansu gosti na dvoboju imali u 71. minuti. Skytte je u naletu, s vrha šesnaesterca, pucao, ali pored vrata.


Kako se dvoboj približavao kraju tako se i smanjivala navala Splićana prema suparničkim vratima. Šanse su bile sve rjeđe, ritam igre se umirio te je sve okončano s pobjedom Hajduka od 2-0.