Hajduk je bio nešto bolji tijekom cijelog susreta, ali uzvrat na Poljudu će oba sastava dočekati u rezultatskom smislu s istih pozicija. Uzvrat je na rasporedu idućeg četvrtka s početkom u 21 sat.


Hajduku je ovo druga ovoljetna utakmica u pretkolima Konferencijske lige u gostima i drugi put je remizirao bez golova. Tako je završio i dvoboj kod HB Torshavna na Farskim otocima.




Nešto bolje je utakmicu otvorio Hajduk koji je izgledao dominantnije na terenu. Međutim, dominacija se nije prelila u stvaranje dobrih prilika, uspjeli su tek Splićani doći do četiri kornera iz kojih nisu na pravi način zaprijetili domaćinu.


Prvu veliku šansu imao je slovački sastav u 17. minuti. Lopta je došla do kapetana Chriena koji je bio sam pred praznim splitskim vratima, ali je gađao neprecizno i iznad grede.


Igralo se potom u ritmu gdje je Hajduk bio za nijansu bolji, ali ne i konkretan. Uspio je hrvatski predstavnik povesti nakon točno pola sata igre i nakon efektne asistencije petom Livaje za strijelca Pukštasa. Međutim, od gola nije bilo ništa jer je označeno zaleđe mladog igrača Hajduka.


Nikakve veće promjene nisu se dogodile ni u drugom poluvremenu. Po kiši se igralo rastrgano i prilično nepovezano, a Hajduk je i dalje izgledao za nijansu bolje. Početkom nastavka određene šanse su imali Sahiti, Uremović i Sanyang, ali u svakom tom pokušaju Splićani su bili daleko od pogotka.


Za razliku od gostovanja na Farskim otocima ovaj put je trener Hajduka Gattuso na klupi zadržao Ivana Perišića i Ivana Rakitića koji su ovaj put ušli u nastavku susreta. Ni završnica nije donijela rezultatske promjene, ali je Hajduk u 79. minuti vjerojatno imao i najbolju šansu na susretu.


Krovinović je dobro pucao s ruba šesnaesterca. Gađao je bliži kut, ali siguran je bio domaći vratar. U 90. minuti je mogao bolje reagirati i Melnjak nakon ubačaja Rakitića, ali i tada je netaknutom ostala domaća mreža.