Četvrtak, 3. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

VK Zadar 1952

Goran Jovančević: "Nikica Gulin je profesionalac koji nam je trebao na klupi"

Autor: Šime Ćurko

02.10.2024. 09:45
Goran Jovančević:

Foto: VK Zadar 1952



Na pitanje otkada je (bio) na klupi vaterpolista Zadra 1952, Goran Jovančević odgovara:


– Ne znam.


Naša je procjena da je vodio Zadrane otprilike dva i pol desetljeća, tijekom kojih je klub prošao razne bure, oluje i bonace. Svakako, ta je era završila jer klub ima novog trenera, Šibenčanina Nikicu Gulina. Kada netko nakon toliko vremena napusti neki posao obično se govori o zasićenju, ali…




– Procijenili smo da je opcija s Gulinom najprihvatljivija. Uostalom, nema nezamjenjivih, bez obzira koliko ste vremena proveli na nekom poslu. Ostajem u klubu, ali puno manje uz bazen. Uvijek ima posla na svim klupskim razinama, ne samo trenerskoj, tako da je pred nama izazovno razdoblje. U prvom redu omogućiti najbolje uvjete za rad za sve selekcije u klubu, kako bismo ono što radimo već 15 godina na Višnjiku, a ranije i na Kolovarama, još više oplemenili i zadarski vaterpolo podignuli na višu razinu.


Odlazak Stipića


Osvrnuo se Jovančević i na svoga nasljednika.


– Svi iz vaterpolskog svijeta znaju tko je Nikica Gulin. Vjerujem da ćemo zajedno napraviti nekoliko zaveslaja više od onoga što smo imali do sada. Dugo vremena isticao sam potrebu dovođenja trenera profesionalca, koji će se tome posvetiti na drugačiji način nego što je to bilo do sada, u prvom redu s moje strane.



Klub je napustio dosadašnji pomoćni trener Marin Stipić, inače nekadašnji igrač.


– Stipić je otišao svojim putem, uzeo je pauzu od sporta. Nadam se da će to biti kratko razdoblje i da će nam se brzo vratiti i nastaviti tu gdje je stao. Ukazala se potreba za angažiranjem trenera, Gulin je došao iz Saudijske Arabije, bio je slobodan. Čuli smo se prije mjesec i pol dana da razmijenimo nekoliko riječi, ali tada nije bilo govora o angažmanu. Nakon što je Stipić rekao da nam se životni putevi u ovom trenutku razilaze, kontaktirao sam Gulina i vrlo brzo smo se dogovorili i jako sam sretan što nam se pridružio.


Afirmacija mladih


Za desetak dana kreće nova sezona koju Zadar dočekuje s dosta izmijenjenom momčadi. Iz Jadrana je došao reprezentativni vratar Mate Anić, iz Solarisa Paolo Jakovčević, a stigao je i slovački reprezentativac Milan Matejka. Otišla su dvojica iskusnih igrača, vratar Roko Lazić i Slavko Ćalić te mladi trojac Vito Cicero, Lovre Bašić i Arijan Raci.


– Većinu smo igračkog kadra posložili i do kraja tjedna okupit će se svi igrači. Nemamo puno vremena, a pokušat ćemo ga iskoristiti na što je moguće bolji način. Jako smo motivirani i veselimo se radu, treninzima i početku nove sezone u kojoj je želja biti bolji nego lani.


Politika kluba i dalje je ista, afirmacija vlastitih igrača iz omladinskog pogona.


– Ne znam koji bi bio smisao seniorskog sporta bez tih momaka. Njihova afirmacija i uvođenje nekog od njih u seniorski pogon svake godine je ono čemu težimo. Vjerujem da ćemo pokazati da u zadarskom vaterpolu ima i materijala i kvalitete za dobar rezultat, ali u prvom redu dobru atmosferu i pozitivan način razmišljanja. Zato je važno da klub ide uvijek prema naprijed s maksimalnim brojem domaćih igrača – naglašava Jovančević.