Nedjelja, 30. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

SP U-16

Galušiću po pogdak u prva dva kola

Autor: Alen Plahinek

20.06.2024. 09:36
Galušiću po pogdak u prva dva kola

Foto: Krsto Vulović



Nakon prva dva kola na Svjetskom prvenstvu u vaterpolu do 16 godina, Hrvatska je osigurala prolaz u sljedeću fazu natjecanja kao pobjednik skupine. Mini Barakude bez problema u prva dva nastupa na svjetskoj smotri nadigrale su Tursku i Australiju. Među 15-oricom odabranih reprezentatiavaca na popisu putnika na SP na Maltu našao se i Zadranin Toni Galušić, koji je zabio po jedan pogodak u oba susreta.


Na otvaranju SP-a pala je Turska s laganih 10:4. Hrvati su u tom susretu već nakon prve dvije četvrtine praktički riješili pitanje pobjednika. Vodila je Hrvatska na velikom predahu 5:1. U drugoj utakmici stigla je i potvrda osvajanja skupine. Završilo je 11:8 za mini Barakude, iako je počelo vrlo teško. Australci su poveli 2:0, no do kraja prve od četiri dionice Hrvatska se vraća na 4:4. Nakon toga, Australci više nisu osjetili kako je to biti u vodstvu. Dolazili su na gol-razlike, no nedostajao im je »onaj jedan« udarac d auhvate potpuni priključak.


Hrvatska danas još igra posljednju utakmicu u skupini protiv Kanade koja je u dva susreta upisala dva poraza. Kao pobjednica skupine G, Hrvatska će u osmini finala ići na drugoplasiranog iz skupine F, za koje se more Egipat, Slovenija, a u ludom raspletu i Južna Afrika