ponedjeljak, 1. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

33 C°

Međužupanijske lige

Dvostruka kruna Abecede sporta za kraj uspješne sezone

Autor: Šime Ćurko

12.06.2024. 09:21
Dvostruka kruna Abecede sporta za kraj uspješne sezone

Foto: NK ABECEDA SPORTA ZDC



– Mlađi uzrasti Abecede sporta ZDC pobjednici su međužupanijske nogometne lige u kategoriji tića i mlađih pionira. Nakon što su osvojili prvo mjesto u Zimskoj ligi, potom vrlo jaki međunarodni turnir Cataleya cup te treće mjesto na međunarodnom nogometnom turniru Dalmatinko kup, kruna sezone mlađih pionira bila je osvajanje lige. Pobjednički pehar kapetanu Marku Zaloviću predao je Josip Bralić, povjerenik za natjecanje. Na ljestvici je Abeceda iza drugog sastava Novalje, koji je nastupio izvan konkurencije.


– Bila mi je iznimna čast, ali i velika odgovornost preuzeti ovu nadarenu generaciju dječaka rođenih 2011. i 2012. kada me pozvao voditelj škole nogometa Jure Perković. Postignuti rezultati pokazatelj su kako je osim talenta potreban kvalitetan i stručan rad. Posebno se to odnosi na mlađe kategorije, gdje je potrebno i jako puno strpljenja u radu – rekao je trener Alen Juričić, trener mlađih pionira i dodao:


– Naša zadaća je prvenstveno odgoj i socijalizacija mladih igrača, a kad pridodate tome da se oni bave sportom kojeg vole, onda dobijete potrebnu kemiju u momčadi, i jako sam zadovoljan da smo došli do ove razine. Razina je to u kojoj se možemo nositi s najjačim hrvatskim klubovima i za takve rezultate zaslužni su svi treneri u našem nogometnom klubu. Posebno bih se zahvalio predsjedniku Anti Dokozi, bez kojeg bi sve ovo bilo nemoguće.





Koliko su tići bili dominantni potvrđuje podatak da su u 12 kola ostvarili isto toliko pobjeda, uz sjajnu gol razliku, 66:4. Iz redova Abecedinih tića dolazi i najbolji strijelac lige, a to je Antiša Birkić koji je 22 puta tresao protivničku mrežu.


– Čestitam našim mladim igračima na odličnoj sezoni, koju smo završili bez poraza. Sustavan i kontinuiran rad uvijek daje rezultat. S ovom generacijom sam četiri godine, napravili smo dobru selekciju i uz kvalitetan rad rezultat dođe sam od sebe. Iskrene čestitke djeci i veliko hvala roditeljima na korektnosti i podršci tijekom cijele sezone – rekao je Nino Novaković, trener tića.