Subota, 6. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Sjajan uspjeh

Donatovci osvojili šest zlata u Slovačkoj

Autor: Alen Plahinek

12.06.2024. 09:48
Donatovci osvojili šest zlata u Slovačkoj

Foto: TK Donat



Članovi Taekwondo kluba Donat nastupali su na međunarodnom turniru u Slovačkoj – Bratislava Open 2024, Korean ambassador’s cup, koji je okupio preko 450 natjecatelja iz deset država iz cijelog svijeta. Na natjecanju je sudjelovalo 12 natjecatelja Donata, koji su se u svoj vratili sa šest zlatnih odličja, jednim srebrom, jednom broncom te pet pehara za pojedinačni uspjeh. Donatovci su se natjecali i u sportskoj borbi i u formama. Najuspješniji u formama bio je Josip Bubičić koji se okitio zlatom dok je Nika Cetinić u tehničkoj disciplini bila brončana. Osim njih u formama su nastupile i Katarina Vučićić te Lorena Fundi, koji su završile pete u svojim kategorijama.


U sportskoj borbi bilo je i puno više Donatovaca pa tako i više medalja. Franko Benić slavio je s 2:0 u finalu protiv koreanskog borca te osvojio zlato. Identične uspjehe ostvarili su Teo Grgić, Duje Peša, Karmen Jelčić te Marlen Živković. Lorena Jelčić morala se zadovoljiti srebrnim odličjem izgubivši od bosansko-hercegovačke borkinje u finalu. U borbama sudjelovali su još i Tamara Peša i Gašpar Živković koji su osvojili peta mjesta.


Dvoje članova Donata nastupili su u Zagrebu, gdje se okupilo 70 natjecatelja održan peti Infodom Parataekwondo Open u organizaciji TKOI Kukkiwon Zagreb i InfoDom d.o.o. Diora Alli i Mateo Škara dodatno su popunili kućne police novim zlatnim odličjima.