Nedjelja, 30. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

ŽNK Vrčevo

Dobra jesenska, skromna proljetna berba bodova

Autor: Juraj Vunjak

17.05.2024. 09:36
Dobra jesenska, skromna proljetna berba bodova

Foto: Luka Jeličić



Porazom od Sesvetskog Kraljevca (4:1) nogometašice Vrčeva završile su sezonu u Skupini A Druge hrvatske nogometne lige za žene. Ekipa iz Glavice je na pretposljednjem, šestom mjestu s 11 bodova, tri pobjede, dva remija, sedam poraza. Upravo su porazi obilježili 2024. godinu, odnosno proljetni dio sezone. Odigrale su igračice Vrčeva šest utakmica u drugom dijelu natjecanja te pritom upisale pet poraza. Daleko uspješnije Vrčevo je bilo jesenas te je polusezonu dočekalo na trećem mjestu. No, nakon pauze došlo je do pada forme. Ekipa Željka Števanje je u drugom dijelu osvojila samo tri boda nakon čega je pala na šesto mjesto.


– Odlično smo počeli sezonu, ali smo dosta lošije igrali u drugom dijelu. Na proljeće djevojke su imale obveza vezane uz pričesti, krizme, obrazovanje, neke su otišle zbog posla, bilo i nekoliko ozljeda. Sigurno da bih bio zadovoljniji s boljim rezultatom, ali svojim nogometašicama ne mogu ništa zamjeriti – rekao je trener Števanja. Većinu ekipe čine domaće djevojke, a u postavi kluba je ove sezone bilo je i nekoliko Splićanki što je rezultat, sada već dugogodišnje, suradnje sa splitskim Hajdukom.


– Imali smo nekoliko Splićanki u klubu, tu su bile sjajna vratarka Paula Karmela Matković, koja je kasnije prešla u ŽNK Split, i Elizabeta Balić, koje su došle na posudbu iz Hajduka. Naš klub duže vrijeme surađuje sa ženskim ogrankom Hajduka, uključujući seniorke i kadetkinje za koje je dobro da igraju što više pa tako im i natjecanje s našom ekipom puno koristi. Ostatak postave su većinom djevojke iz Zadarske županije, najviše iz Glavice i okolnih naselja. Imamo nekoliko starijih nogometašica do 30 godina, no uglavnom se radi o mladim igračicama u dobi od 17 do 24 godine – objasnio je trener Vrčeva i prokomentirao trenutačno stanje u klubu.





– Jedini sam trener u ženskom ogranku kluba. Uprava i Općina Sukošan rješavaju sva financijska i organizacijska pitanja, tu nemamo nikakvih problema. Još nismo odredili planove za iduću sezonu, održat ćemo Sjednicu kluba na kojoj će se naknadno dogovoriti sve pojedinosti – podvukao je Števanja.


ŽNK Vrčevo osnovan je 2014. godine na poticaj djevojaka iz Glavice, koje su upražnjavale i igrale nogomet s dječacima. Glavica su malo pitoreskno mjesto koje ima 178 stanovnika po posljednjem popisu. Nogometašice su osam godina igrale s muškim igračima u mlađim uzrastima Kluba koji je bio mješovit, od tića do kadeta. Kada je narastao broj žena u klubu, počelo se igrati od 2015./16. Ligu za djevojčice Zadar/Gospić, da bi od 2018./19. igrali u Prvoj ligi Središta Split u kategoriji kadetkinja. Usporedno s ovim natjecanjima Klub igra mnoge turnire diljem Dalmacije, a sada je u ukupno 50 djevojaka, od papalina do seniorki. Seniorke su u Drugoj HNLŽ u kojoj ime je najbolji plasman peto mjesto u prvoj godini natjecanja 2021./22.