Petak, 13. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Teniska liga rekreativaca

Dilber, Tečić i Paleka korak od druge lige

Autor: Alen Plahinek

13.09.2024. 09:15
Dilber, Tečić i Paleka korak od druge lige

Foto: TK Zara



Drugi je tjedan igranja iza zadarskih rekreativaca u pojedinačnim konkurencijama, a u proteklih sedam dana u natjecanja su krenuli i mješoviti parovi. Na vrhu u muškoj konkurenciji nije bilo iznenađenja. Branitelj naslova Zvonimir Tudorović došao je do druge pobjede, ovog puta 6:2 i 6:0 protiv Živića. Njega u stopu prati Grgurević koji je protiv Sedić odigrao pravi spektakl. Imao je Sedić 7:5 iz prvog seta, međutim nije uspio izdržati te Grgurević sa 6:3 i 10:8 u svoju korist okrenuo meč i došao do druge pobjede u drugom meču. Tko će biti vodeći nakon prve faze odlučit će upravo meč između Grgurevića i Tudorovića.


Velike korake prema drugoj ligi napravili su Dilber i Tečić koji su i nakon tri odigrana meča neporaženi. Posljednji koje su »riješili« bili su Rujak (6:3 i 6:2), te Miletić (6:3 i 6:4). Upravo njihov međusobni susret odredit će putnika u jači rang nakon pet odigranih kola. U istoj poziciji je i Znaor koji je nadigrao Baljaka sa 6:3 i 6:2 za svoju drugu pobjedu u dva odigrana meča za sada, kao i Paleka i Puhelek koji imaju tri od tri, odnosno dva od dva. Derbi drugog tjedna ipak je pripao Barišiću i Škiboli koji su odigrali 2:7, 7:5 i 11:13. Od ostatka muškog društva valja još istaknuti gotovo pa savršene pobjede Vranića protiv Culine te Brkića protiv Zorice. Oba susreta završili su 6:0 i 6:1.


Kod cura prvoligašica nije bilo na terenu, tek jedan susret u drugoj i dva u trećoj. Čulin je stigla do svoje prve jesenske pobjede protiv Mustać Cupać. Iako je Mustać Cupać s moćnih 6:1 osvojila priv set, Čulin je sa 7:5 uspjela osigurati super tie-break trećeg seta u kojem je ponovno sve »visilo« u zraku do same završnice kada Čulin pobjeđuje s 12:10. Kod trećeligašica Barić Miklić bila je sigurno protiv Buovac sa 6:2 i 6:4, dok je Štefković bila još sigurnija protiv Šaje sa 6:1 i 6:0.




Džale je u konkurenciji 50+ prvi uspio zaustaviti Antu Frletu. Bilo je 7:6 i 6:0 za Džalu koji je tek sada otvorio svoje natjecanje, dok je Frleta već odigrao četiri od pet mečeva i drži vrh lige. U istoj je ligi također do prvog slavlja dogurao Žepina koji je sa 6:4 i 6:2 bio bolji od Krekića. Kod drugoligaša u 50+ Tomislav Frleta bio je siguran protiv Miletića sa 6:2 i 6.4.


Kod mješovitih parova uspješni su bili Goja i Došen koji su sa 6:3 i 6:2 bili bolji od Marnike i Paleke. Pobjedom je natjecanje otvorila i kombinacija Škarica/Blaslov koja je u uzbudljivom meču preokretom nadigrala kombinaciju Barišić/Živić s 5:7, 6:4 i 10:6. Također tek nakon »majstorice« tri boda su upisali Petani i Tečić, dok su Mustać Cupać i Bukulin bili sigurnih sa 7:6 i 6:4 protiv Bratošević Vučičić i Kos.