Subota, 28. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

1. ŽNL

Derbi na Vlačinama, ali i u Sukošanu

Autor: Alen Plahinek

28.09.2024. 11:57
Derbi na Vlačinama, ali i u Sukošanu

Foto: Mate Komina



Nogometaši Prve županijske lige treći puta ove sezone izlaze na travnjake. Većina susreta igra se sutra od 16:30. Polača i Galovac kolo će zaključiti u srijedu, dok ga danas otvaraju Hajduk i Abeceda sporta. Pridražani su u prošlom kolu došli do prvih bodova, no još su »suhi« što se toga tiče na svojem terenu. Danas im stižu »Sportaši« koji su sezonu startali s dva poraza, no u prošlom kolu bilo je bolno za njih jer su do 60. minute na svojem terenu imali 2:0 protiv Bibinja, da bi na kraju su izgubili 2:4.




Kad je riječ o nedjeljnim utakmicama s obzirom na prikazano do sada u ligi, derbi kola je na Vlačinama, gdje domaća Škabrnja ‘91 dočekuje Velebit. Škabrnjska bajka pod vodstvom Josipa Butića prelila se iz drugog dijela prošle, na početak ove sezone pa tako momci s Vlačina imaju maksimalni učinak nakon dva kola. Sutrašnji zadatak svakako će biti jedan od težih jer stižu Benkovčani koji su kvalitetu pokazali u utorak kada su remizirali s braniteljima titule, Pakoštancima. Oni pak će na svojem terenu ugostiti Sabunjar, što bi da smo u prošloj sezoni bio apsolutni derbi, ali barem za sada to nije tako.


Žuto-plavi iz Privlake muku muče ove sezone, koju su otvorili s dva poraza i polagano moraju početi loviti posljednji vlak za spas sezone i borbu s vrhom. Žuti s Krča su se malo »poskliznuli« protiv Velebita odigravši 0:0, stoga bi im novo gubljenje bodova poprilično teško palo. U Sukošanu igraju jedine dvije momčadi s »imenom i prezimenom«. Zlatna luka ugostit će Novu zoru, koja žarko želi ostati na stopostotnom učinku na početku sezone. Raštane nakon pobjede protiv Dalmatinca i otvaranja svojeg bodovnog salda u ovoj ligi na svojem travnjaku dočekuju Dragovoljac koji, kao i Sabunjar, ako želi se boriti za vrh ljestvice brže-bolje mora uloviti posljednji vlak koji vodi prema tamo. Sutra će još i Bibinjci na teren, protiv Dalmatinca koji je trenutačno prikovan za dno lige.