Srijeda, 3. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

Europsko prvenstvo

David Pejdo osvojio broncu u cross sprint duatlonu

Autor: Šime Ćurko

29.06.2024. 09:02
David Pejdo osvojio broncu u cross sprint duatlonu

Foto: TK Zadar



David Pejdo, član Triatlon kluba Zadar, osvojio je treće mjesto na Europskom prvenstvu u cross sprint duatlonu za juniore, održanom u portugalskoj Coimbri. Natjecanje je uključivalo trčanje od 3.2 km, vožnju bicikla od 11.5 km i završno trčanje od 1.6 km. Pejdo je bio odličan u prvoj trkačkoj dionici, koju je završio za 13:30 minuta. Na biciklu je bio još bolji, završivši za 23:19 minuta, dok je drugo trčanje završio za 5:32 minuta. Ukupno vrijeme mu je bilo 44:02 minute, čime je osvojio treće mjesto, iza Talijana Davida Catalana (41:41) i Belgijanca Yannisa Devolderea (43:42).


– Utrka je, kako je bilo i predviđeno, počela u devet sati, ali nakon gotovo kilometar trčanja organizatori su je prekinuli jer staza nije bila zatvorena. Start je odgođen za sat vremena, te se u 10 sati ponovo krenulo, i to po najvećem pljusku. Talijan i Belgijanac su se odmah odvojili i bili u bijegu cijelu utrku. Ja i Lovro Petrlić smo na biciklu uspjeli nadoknaditi zaostatak te smo uhvatili Belgijanca pred trčanje, na kojem sam se uspio odvojiti od Lovre i skoro uhvatio drugo mjesto u završnici. Jako sam zadovoljan svojim rezultatom – istaknuo je Pejdo, čiji je uspjeh posebno je značajan s obzirom na njegovu dob od 16 godina, dok su svi ostali natjecatelji rođeni 2005. godine.


Na istom natjecanju, u kategoriji cross sprint triatlon, nastupio je još jedan član Zadra, Luka Ivanović. Staza je obuhvaćala plivačku dionicu od 500 m, biciklističku od 11.5 km te trkačku od 4 km. Ivanović je zauzeo šesto mjesto s vremenom 50:19. Pobijedio je Dinis Ferreira iz Portugala.