Petak, 19. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

36 C°

3. NL-Jug

Darko Vukić preuzeo Posedarce, traži se zamjena za Pinčića

Autor: Šime Ćurko

18.07.2024. 09:34
Darko Vukić preuzeo Posedarce, traži se zamjena za Pinčića

Foto: Mate Komina



Darko Vukić (43) novi je trener nogometaša Hrvatskog viteza i na toj dužnosti naslijedit će Ivana Šimurinu, iza kojeg je uspješna polusezona na klupi. Može se reći da je Vukić (trenirao je svojevremeno Gospić 91 i Otočac) povratnik u Posedarje budući da je ovaj kolektiv vodio i u proljeće 2022. godine. S Vukićem je HV završio treći u Trećoj NL Jug i izborio kvalifikacije za Drugu NL. U kvalifikacijama je najprije bolje bilo Međimurje iz Čakovca, a potom i zagrebačko Trnje, uz napomenu da Vukić u tim utakmicama nije vodio Posedarce. Momčad su od standardnih igrača napustili vratar Jakov Pinčić, koji se nakon godinu i pol dana vratio u Zadar, potom Marko Zebić, novi član Solina, te Roko Morić. Početak priprema za novu sezonu je u ponedjeljak 22. srpnja, a pomoćnik treneru Vukiću bit će Luka Marinović, koji je i prošlu polusezonu bio u stručnom stožeru. Ivica Klanac, predsjednik kluba, najavio da na prozivki očekuje većinu igrača koji su iznijeli teret prošle sezone u kojoj je Hrvatski vitez bio četvrti u Trećoj NL Jug i osvojio Županijski kup. To bi značilo da u momčadi ostaju iskusni Ivan Čurjurić, Luka Begonja, Lovre Čirjak, Josip Jurjević…




– Tražimo vratara, a kadar ćemo popuniti s mlađim igračima budući da iskusnih imamo dovoljno. Istaknuo bih odlazak Zebića u Solin jer je to potvrda da je naš klub dobra sredina za razvoj mladih igrača. Zebić nas je oduševio ne samo kao mladi i kvalitetan igrač, nego svojim ponašanjem na terenu i izvan njega. Siguran sam da su mu mogućnosti ne samo iznad četvrtog nego i iznad trećeg ranga natjecanja – istaknuo je Klanac i najavio još jednu novost u županijskom nogometu.


– Rečeno nam je da će se od ove sezone igrati Superkup između prvaka Prve ŽNL i pobjednika Kupa. To znači da nas očekuje utakmica protiv Pakoštana, mislim negdje u kolovozu. Osim toga, s nestrpljenjem očekujemo i ždrijeb pretkola Hrvatskog kupa – podvukao je Klanac, uz napomenu da je stanka od natjecanja iskorištena za sanaciju kritičnih dijelova travnjaka posedarskog igrališta Gordan Demo…


 


Biograjci s novim trenerom u sezonu


I dok je na stadionu Gordan Demo dosta toga poznato, 50-ak kilometara južnije u Biogradu na Moru u svlačionici Primorca još je mnogo nepoznanica.


– Prozivka i prvi trening su u ponedjeljak u 19 sati. Još uvijek slažemo kockice glede nove sezone. Mogu potvrditi da smo ostali bez dvojice igrača, Vice Birkića i Šime Mrkića. Za Birkića ne znam koji su mu planovi, dok će Mrkić pojačati redove Junaka. Ostatak momčadi smo zadržali. Što se trenera tiče, jedino što mogu reći je da ja neću više voditi »kormilo« prve momčadi. U ponedjeljak će se sve znati, i što se tiče trenera i što se tiče eventualnih pojačanja s kojima još razgovaramo – kratko je kazao Leo Beklija Šarić, prvi operativac kluba.


Dorian Rudić nakon odlaska iz BSK-a predstavljen u Zadru


Branič Dorian Rudić (2003.) vratio se na Stanove. Riječ je o igraču koji je karijeru počeo u NK-u Zadar, iz kojeg je prešao u novoosnovani HNK Zadar, da bi rodni grad napustio u rujnu 2020. Odlazi u Rijeku, potom u slovenski Ptuj, a posljednjih godinu i pol bio je član BSK-a iz Bijelog Brda u Prvoj NL te je nastupio u ukupno 32 utakmice. Premda je Rudić i dalje u kvoti mladih igrača, u BSK-u je stekao značajno iskustvo u drugom nacionalnom ligaškom razredu.


– Sretan što sam se vratio kući. Igrati za klub u kojem sam napravio svoje prve nogometne korake uvijek je bilo nešto posebno za mene. Vjerujem da ćemo zajedničkim snagama postići velike stvari i ostvariti ulazak u viši rang. Jedva čekam ponovo zaigrati pred domaćom publikom i dati sve od sebe za ovaj klub – rekao je Rudić.