Utorak, 10. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

Kadrovske muke

Danijel Jusup: 'Sezona uskoro počinje, a nismo kompletni

Autor: Andrija Dešpoja

10.09.2024. 13:58
Danijel Jusup: 'Sezona uskoro počinje, a nismo kompletni

Foto: WOLFGANG STEFLITSCH/BC OBERWART GUNNERS



Na Višnjiku se broji sitno do početka nove košarkaške sezone, ostalo je tek deset dana do sraza na parketu Cibone u prvom kolu ABA lige, no raspoloženje u redovima prvaka Hrvatske nije ni blizu onog koje se moglo osjetiti primjerice lani u ovo doba. Tada je roster Danijela Jusupa bio kompletiran i što je još važnije popunjen s osam nositelja iz prethodne, također šampionske sezone, dok je pred nadolazeću koja opasno kuca na vrata podosta upitnika iznad glave najtrofejnijeg trenera Zadra u povijesti, koji je uzgred u nedjelju proslavio 63. rođendan.



Problemi s ozljedama


Ti upitnici najviše se odnose na temu kadra koji je malo je i kazati oskudan, s tek šest do sedam upotrebljivih nositelja koji su na kraju krajeva na svojim leđima iznijeli dva dosad odrađena pripremna turnira, Knezov memorijal u Zadru te Turnir 4 prvaka u austrijskom Oberwartu. Štoviše, rezultatski učinak nije bio nimalo loš, slavilo se u tri od ukupno četiri utakmice, no ozljede Tylera Wahla i Domagoja Proleta, te rekonvalescentske minute Lovre Mazalina ne ulijevaju sigurnost da će se u Krešinom domu nastaviti dani ponosa i slave koji su pratili klub posljednje dvije godine. A kada se tome pridoda da se još uvijek nije našla zamjena za otpisanog Slovenca Jana Rebeca teško je razabrati u kojem pravcu ide Jusupova momčad koja će završnu glazuru imati u petak i subotu s nastupom na turniru u Širokom Brijegu povodom 50. obljetnice HKK Širokog, na kojem će uz domaćina i Zadrane nastupiti još Split i Budućnost.




– U Širokom Brijegu nas očekuje završni pripremni turnir pred početak ABA lige, koja ove godine počinje ranije. U pripremnom smo razdoblju imali dosta problema s ozljedama, nije se bilo lako izvlačiti u Austriji s malim brojem igrača, tako da su se neki ekstremno potrošili, ali dolazimo sebi. Pokušali smo se malo regenerirati, problem nam je napraviti trening jer nas nema dovoljno brojčano, tim dijelom sam iskreno zabrinut – istaknuo je Jusup na razmeđi dvaju turnira koji su u projekcijama tamo početkom kolovoza kada se krenulo s pripremama trebali dati odgovor od čega je to sazdana novokomponirana momčad Zadra. Ovako, ostaje se tek nadati da će se Zadrani na Pecari pojaviti sa svim raspoloživim snagama, dok je dolazak toliko očekivanog i nužnog pojačanja u vanjskoj liniji zasad ostao na naklapanjima, a sve je izglednije da to neće biti reprezentativni razigravač Goran Filipović.



Ozbiljne utakmice


– Svakako radimo na dovođenju igrača. Bili smo blizu jednoga ali to je otpalo, sada moramo krenuti ispočetka. Vrlo je nezgodno vrijeme za to, liga uskoro počinje, a mi nismo kompletni – dodao je Jusup kojeg pak može veseliti što je u pripremnom razdoblju prave signale odašiljao jedini nominalni „play“ u svlačionici na Višnjiku, novopristigli Mate Kalajžić. Bivši član Splita i Gorice pokazao se zasad punim pogotkom i bit će jedna od bitnijih poluga u redovima branitelja naslova prvaka države.


– Mogu reći da sam stvarno zadovoljan sa svime u klubu. Radimo, napredujemo, a šteta je da nismo imali sreće s ozljedama. Igrali smo bez trojice visokih igrača pa nismo mogli pokazati igru kakvu smo imali protiv Oostendea. Morali smo izmišljati igru sa četiri niska, Karlo je bio jedina petica, a Mazalin je pomagao tek desetak minuta. Uglavnom, nadam se da ćemo protiv Širokog biti zdravi, vidjet ćemo kako naša igra izgleda u ozbiljnim utakmicama – kazao je Kalajžić koji će s pozicije jedan predvoditi Zadar u petak od 20 sati protiv Širokog, dok će u subotu na meniju biti sigurno jedan abaligaš, preciznije pobjednik ili gubitnik iz okršaja Splita i Budućnosti.