Petak, 27. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Reakcija trenera

DANIJEL JUSUP NAKON SLAMANJA CIBONE: 'Moramo ostati skromni i nastaviti raditi'

Autor: Andrija Dešpoja

21.09.2024. 00:04
DANIJEL JUSUP NAKON SLAMANJA CIBONE: 'Moramo ostati skromni i nastaviti raditi'

Foto: KK Cibona/Ivana Dergez



Kako će izgledati nova momčad Danijela Jusupa nakon odlaska Luke Božića, Arijana Lakića i Darija Drežnjaka, pitanje je koje je posljednjih mjeseci mučilo praktički sve navijače kluba s Višnjika, a iako je još uvijek rano za takav zaključak, ne bi se trebali brinuti jer je ovaj jedan novi Zadar i bez spomenutog trojca koji je potpisao dvije titule prvaka Hrvatske i dva plasmana u regionalno doigravanje sposoban za nastavak lijepe priče iz grada košarke.


Prije svega, Zadar je u Draženovom domu plijenio pametnom i svrsishodnom igrom na timskom planu, pokazalo se da Jusup raspolaže s materijalom od kojeg će se dati napraviti homogena skupina igrača koja zna stati čvrsto u obrani, dok se u napadu kao i dosad preferirala leđna igra s lučonošom u Amaru Gegiću koji se na otvaranju sezone pokazao velikim napadačkim autoritetom na terenu i da je spreman uskočiti u cipele bjelovarskog MVP-ja koji je ostavio dubok trag u redovima dvostrukog hrvatskog prvaka. A zadovoljan je dakako nakon odličnog ulaza u novu sezonu bio i sam Jusup, kako i ne bi kada mu je momčad koja je u Zagreb stigla bez važne figure Mate Kalajžića funkcionirala gotovo besprijekorno 30 minuta i uzela dva velika boda u svom prvom službenom nastupu. Tako da su i vidljivi nedostaci koji su prije svega produkt neuigranosti ispali zapravo marginalni nakon upečatljive i uvjerljive predstave u vječnom hrvatskom derbiju.


– Odigrali smo jednu vrlo kvalitetnu utakmicu. Početak je bio dosta dobar, dali smo Ciboni da se prelako vrati u utakmicu. U drugom poluvremenu smo u prvom redu smanjili broj izgubljenih lopti koje su nas koštale do tada boljeg rezultata. U obrani smo dobro stajali i dominirali smo u skoku. Čestitam svojim igračima, ovo je tim u stvaranju i to se vidi. Pobijedili smo u prvom kolu na gostovanju, moramo ostati skromni, s dvije noge na zemlji, nastaviti raditi i podizati razinu igre – istaknuo je strateg Zadra nakon pobjedničkog marša kroz Draženov dom, a u generala na parketu svakako se prometnuo reprezentativac Bosne i Hercegovine koji je s 30 koševa potvrdio svoju klasu i da će biti predvodnik nove momčadi koja se gradi na Višnjiku.




– Gegić je odigrao izvrsno, iako je u prvom poluvremenu imao šest izgubljenih lopti, što sam mu zamjerio. Poveo je o tome računa i drugo poluvrijeme kada nismo gubili loptu razvijali smo igru kako nam je odgovaralo. Mihailović? Tek je došao, napravio je dva treninga, treba mu malo vremena da uđe ali sigurno će biti pojačanje. Mislim da su danas drugi dečki dobro nadomjestili njegovo hvatanje forme – kazao je Jusup nakon slavljeničkog pohoda pod Ciboninim tornjem.