Nedjelja, 8. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

Treća liga Jug

Buđenje uspomena iz Kaštel Starog

Autor: Šime Ćurko

07.09.2024. 10:30
Buđenje uspomena  iz Kaštel Starog

Foto: Luka Jeličić



Drugo kolo Treće nogometne lige Jug donosi gostovanje Zadra u Kaštel Starom kod Vala. Možda će se netko sjetiti da je na igralištu Vukovar NK Zadar 2018. godine svladao Val 2:1 golom Vinka Petkovića iz jedanaesterca u 89. minuti. Deset minuta ranije Petković je izjednačio na 1:1.




Ta tri boda promovirala su momčad sa Stanova u Drugu ligu, a Val je ostao na posljednjem mjestu te je ispao iz lige, u koju se vratio ove sezone. No. samo godinu dana kasnije Zadru je uskraćena licenca za drugi ligaški rang i počela je agonija zadarskog nogometa, koja do danas nije završila.


Ipak, malo tko je tada mogao naslutiti da će pobjeda NK-a Zadar u Kaštel Starom biti »posljednji bal« kluba koji je svojevremeno imao važnu ulogu u HNL-u. Novi Zadar, HNK, danas će tražiti tri boda koja su imperativ praktično u svakoj utakmici u utrci za prvim mjestom i kvalifikacijama za viši rang.


Momčad Zorana Erlića sezonu je počela remijem kod Primorca u Biogradu, što znači da su u prvom nastupu izgubljena dva boda. Primorac će ugostiti Zmaj iz Makarske u dvoboju u kojem se Biograjci nadaju osvojiti tri boda za pravi zalet u sezonu.




A uspješno su u trećeligaške izazove krenuli u Hrvatskom vitezu, koji je u 1. kolu na svom igralištu svladao Junak. Posedarce sada očekuje dvoboj s Kamenom u Ivanbegovini. Kamen, koji se prošle sezone borio za ostanak u ligi, u 1. kolu je osvojio bod na gostovanju kod GOŠK Dubrovnika 1919.


Raspored subota (16:30 sati)


Val – Zadar, Kamen – Hrvatski vitez, Primorac – Zmaj, GOŠK Kaštela – Sloga, Junak – Vodice, Uskok – Omiš (18:00). Nedjelja (16:30): Neretvanac – Neretva. Igrano jučer: Zagora – GOŠK Dubrovnik 1919.