Subota, 28. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

BK Zadar

Božidaru Kotlaru novi predsjednički mandat

Autor: Šime Ćurko

14.06.2024. 10:34
Božidaru Kotlaru novi predsjednički mandat

Foto: BK Zadar



U press centru dvorane Višnjik održana je Izborna skupština Biciklističkog kluba Zadar. U Upravi kluba i u idućem četverogodišnjem razdoblju bit će Božidar Kotlar kao predsjednik, tajnik Neven Pavić, te članovi Uprave Kosta Teofilov, Željko Škara i Nikica Teofilov. U Nadzorni odbor kluba izabrani su Anđelko Vidović, Jelena Barešić i David Šare. U izvješću starog/novog predsjednika kluba za mandatno razdoblje 2020. – 2024. kao najznačajnije postignuće kluba istaknuo je proglašenje BK-a Zadar najboljim cestovnim klubom Hrvatske od strane HBS-a 2022. i 2023. godine.


– Iza ovih priznanja stoji naš kontinuirani rad s mlađim selekcijama, iz kojeg su se profilirali najbolji hrvatski kadeti i juniori, Luka Škara i Nicolas Gojković, koji je od ove sezone kao član slovenske momčadi Adria počeo graditi i ozbiljnu seniorsku karijeru. Gojković je prošle sezone proveo u dresu Zadra te je nastupio na Europskom prvenstvu kao prvi zadarski senior kojem je to uspjelo. Računajući samo medalje s državnih prvenstava naši su članovi zaslužili 101 državno odličje. Od pojedinačnih međunarodnih rezultata istaknuo bih kadetsku pobjedu Luke Škare na brdskom kronometru u Veroni 2022. i Gojkovićevu pobjedu na noćnom kriteriju u Kranju 2020. godine. Treba spomenuti i nadolazeću mladu nadu Krstu Dokozu, koji je ove sezone osvojio etapu u slovenskoj Idriji. Iza svih tih rezultata stoji naš trener Ante Radić koji je već desetu sezonu s nama – istaknuo je Kotlar i dodao:


– Financijski smo bili i ostali stabilni. U protekle četiri godine počeli smo ulagati u nabavu bicikla s diskovima i Ultegra opremom koje su aerodinamičnije, te sad imamo već tri cestovna modela marke Wilier koje koriste kadeti Luka Srbić i Tomislav Teofilov te juniorka Marta Serapiglia. Tradicionalna utrka, koja se održavala 1. svibnja, prošle godine je zbog situacije s gradskim proračunom pomaknuta na 30. svibnja, a ove godine iz istog razloga smo se odlučili za termin 1. rujna.




Kotlar je potom zaključio:


– Većinu ciljeva za četverogodišnje razdoblje smo ostvarili, jedna od stvari koja je ostala neriješena je preseljenje u nove prostorije. Blizu smo realizacije toga te bismo trebali dobiti na korištenje adekvatniji prostor u sklopu Sportskog centra Franko Lisica, koji ima dva sanitarna čvora, struju i po kvadraturi je veći od prostora koji sad koristimo, te bi bio optimalan za održavanje bazičnih treninga preko zime. Hvala članovima Izvršnog i Nadzornog odbora na suradnji i odazivu na sastanke i skupštine u ovom mandatu, te svim članovima kluba koji su na, svojim zalaganjem pomogli doći u vrh hrvatskog cestovnog biciklizma.